Wat is het verschil tussen micro blading en powder brows?

Micro blading is perfect om hairstrokes te maken. Bij deze techniek wordt er geen apparatuur gebruikt, maar een mesje. Door de flinterdunne mesjes kunnen haartjes nagemaakt worden die niet van echt te onderscheiden zijn. Met de micro blading techniek worden kleine krasjes in de huid gemaakt met pigment. Het resultaat blijft tot 1 jaar goed zichtbaar.

Powder brows worden gemaakt door middel van de naaldtechniek. De naald gaat tot wel 150 keer per seconde op en neer. Deze techniek beschadigt de huid nauwelijks, waardoor het pigment goed opgenomen kan worden door de huid. De powder brows techniek is voornamelijk bedoeld ter opvulling van de wenkbrauw en zorgt voor een mooi schaduw effect. Tevens kan dit ook gebruikt worden voor hairstrokes. Het resultaat blijft voor 1,5 tot 2 jaar zichtbaar. De naaldtechniek kan ook gebruikt worden voor een eye-liner.

Is het zetten van permanente make-up pijnlijk?

Dit is per persoon verschillend, afhankelijk van jouw eigen pijngrens. Voordat de behandeling start, zal het te behandelen gebied verdoofd worden. Dit wordt gedaan met een verdovende crème. Ook kan een paracetamol innemen (1 uur voorafgaand aan de behandeling) helpen de pijn te verlichten.

Permanente make-up bij DermaClinic? Bekijk de mogelijkheden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 2 à 3 behandelingen nodig, maar dit hangt af van verschillende interne en externe factoren. Medicijngebruik, roken, blootstelling aan de zon of zonnebank, bezoek aan sauna (binnen 72 uur) kunnen invloed hebben op het herstelproces. Hierdoor kan het zijn dat het pigment niet goed wordt opgenomen door de huid en er dus meerdere behandelingen nodig zullen zijn. Jouw behandelaar zal je hier verder advies over geven na de behandeling.

Ik heb mijn permanente make-up van de wenkbrauwen weg laten laseren, kan ik weer nieuwe permanente make-up laten zetten?

Ja, dit is mogelijk. Echter is het wel heel belangrijk dat de huid de tijd krijgt om te herstellen. Dit herstelproces duurt 6 maanden na de laatste laserbehandeling.

Is permanente make-up gevaarlijk?

Nee, permanente make-up is niet gevaarlijk, maar zoals bij iedere behandeling is er een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Wel is het van belang dat de kliniek en alle benodigde materialen gecertificeerd zijn. Alle zeven vestigingen van DermaClinic zijn gecertificeerd en de medewerkers zijn zeer ervaren in het aanbrengen van permanente make-up.

Permanente make-up bij DermaClinic? Bekijk de mogelijkheden.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Nieuws uit de branche