Recept van Naomi Kaihatu, huidtherapeut bij DermaClinic

Wil je ook minderen met suiker? Dan adviseer ik om rustig af te bouwen. Je lichaam is lang gewend geweest aan deze stof, ineens helemaal stoppen kan zorgen voor lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en een bloedsuikerspiegel die uit balans raakt. Zelf begon ik eerst met het vervangen van mijn zoete tussendoortjes door fruit, een handje noten of een plak bananenbrood.

Hier een recept wat ik graag maak als tussendoortje.

Ingrediënten:

*210 gram havermout

*3 bananen

*3 eieren

*180 ml havermelk (je kan ook amandelmelk, rijstemelk kiezen NB. Wel een variant zonder toegevoegde suikers)

*30 gram lijnzaad

*2 theelepels kaneel

*50 gram amandelen

*amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Prak de bananen en hak de amandelen grof. Mix de geprakte banaan, havermout, eieren, havermelk, lijnzaad, kaneel en gehakte amandelen en doe de mix in de cakevorm.

Strooi het amandelschaafsel eroverheen en zet de cakevorm in de oven en bak de bananenboord in ca. 45 minuten gaar.

 

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.