Dr. Catharina Meijer beantwoordt vragen over Fillers

Fillers vallen onder de categorie injectables. Ze worden geïnjecteerd voor volume herstel en het opvullen of verminderen van rimpels in het gezicht. Een filler behandeling  kan de ogen, neus, mond, wangen, lippen, kin en wallen behandelen. Herhaling van de filler behandeling is het beste voor een blijvend resultaat. Bekende merken:

 • Radiesse
 • Belotero

Fillers zorgen voor Volumeherstel Huid

Fillers zorgen voor direct volumeherstel en zijn een bewezen methode om het onvermijdelijke verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Een filler behandeling is geschikt voor een behandeling van diverse probleemgebieden in het gezicht.

Met de tijd ondergaat de huid zichtbare veranderingen. Het gezicht krijgt minder volume en rimpels worden zichtbaar. Fillers kunnen helpen deze processen tijdelijk te verbergen. De spanning van de huid wordt tijdelijk verhoogd om rimpels te verminderen.

Deze processen worden onder andere in gang gezet door een vermindering van natuurlijke volume gevende en vocht inbrengende stoffen in de huid. De concentratie van lichaamseigen stoffen zoals hyaluronzuur en collageen verminderen, de botstructuur neemt af en onderhuids vet verplaatst zich. Fillers zorgen voor vernieuwd volume en vervangen het onderhuidse vet. DermaClinic legt u uit hoe dit proces werkt en wat u kunt doen om deze ontwikkelingen tegen te gaan.

DermaClinic: specialist in Huidverjonging

Bovendien is DermaClinic gespecialiseerd in filler behandelingen. Wij werken uitsluitend met wetenschappelijk bewezen, veilige en effectieve fillers, aangebracht door medisch geschoold personeel. DermaClinic biedt medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties. Daarnaast bent u verzekerd van een hoogstaande behandeling met minimale risico’s.

 • Veiligheid
 • Deskundigheid
 • Strikte Hygiëne
 • Uitsluitend Medisch Personeel.

Alle verschillende soorten Fillers

DermaClinic heeft verschillende filler behandelingen. In de eerste plaats zijn er hyaluronzuur fillers. Deze bestaan uit de lichaamseigen stof hyaluronzuur, zijn volumeverhogend en vochtinbrengend. Aangezien dit een lichaamseigen stof is, is dit een relatief veilige en goed werkende behandelmethode voor het opvullen van rimpels. Daarnaast zijn er ook fillers die de aanmaak van collageen in de huid stimuleren. Omdat deze behandelingen minimaal invasief zijn, kunnen deze ook gemakkelijk gecombineerd worden met andere gezicht fillers of andere ingrepen.

Wat zijn Dermal Fillers?

Dermal Fillers zijn injectables, ontwikkeld om een verlies van het natuurlijk aangemaakte eiwit collageen en de glucose bouwsteen hyaluronzuur te compenseren. In het bijzonder zorgen zij er voor dat de huid opgevuld en egaal wordt. Radiesse is een dermale filler die diepe rimpels en plooien vermindert en de aanmaak van collageen door de huid extra stimuleert.

Zodoende kan deze dermal filler de huid liften en herstellen met een minimaal invasieve procedure. Meer weten over Radiesse dermal filler?

 • Onmiddellijk volume herstel
 • Stimuleert de aanmaak van collageen
 • Minimaal invasieve behandeling
 • Hoog veiligheidsprofiel
 • Natuurlijke resultaten

Wat zijn Hyaluronzuur Fillers?

Hyaluronzuur fillers zijn de oplossing wanneer lijnen en rimpels moeten worden tegengegaan. Daarnaast is het van belang dat het volume in het gezicht hersteld wordt. Tenslotte wordt de huid gerehydrateerd en kunnen lijnen, groeven en rimpels gemakkelijk worden weggewerkt.

Belotero heeft een uitgebreid assortiment voor verschillende filler ingrepen in het gezicht. Deze hyaluronzuur fillers kunnen de gezichtscontouren versterken voor een natuurlijk resultaat. Meer weten over Belotero Hyaluronzuur filler?

 • Onmiddellijk volume herstel
 • Zuivere fillers
 • Natuurlijk resultaat
 • Hoogstaande behandeling
 • Minimale Risico’s

Het verschil tussen Botox en Fillers

Fillers en Botox opereren in hetzelfde gebied, maar zijn zeker geen benamingen voor dezelfde procedure. Om de werking van botox te begrijpen, beginnen we bij de oorzaak van het probleem.

Hoewel beide injectables gebruikt kunnen worden om rimpels te behandelen, werken de twee op een andere manier. Fillers worden met name gebruikt om de rimpels op te vullen en de huid te verjongen. Daarentegen wordt botox (botuline toxine) gebruikt om de spier zelf te ontspannen, waardoor rimpels verminderen.

De werkzame stoffen zijn ook anders: Fillers bestaan voornamelijk uit hyaluronzuur, calcium en stimuleren de aanmaak van collageen. Botox is een eiwit aangemaakt door de clostridium botulinium bacterie. Botuline Toxinen verslappen de spierbeweging waar rimpels door veroorzaakt worden.

De beide behandelingen versterken elkaar en worden dan ook vaak in combinatie met elkaar gebruikt.

De risico’s van Fillers en de oplossingen

Zoals elke (cosmetische) ingreep zijn er risico’s verbonden aan een behandeling met fillers.  Echter worden deze risico’s door DermaClinic gereduceerd tot het minimum aan de hand van een aantal factoren. Een geslaagde ingreep begint natuurlijk bij een goede arts! Om te beginnen zijn onze medewerkers medisch geschoold. DermaClinic heeft al vanaf 2003 ervaring en voert jaarlijks meer dan 5000 behandelingen met succes uit. Ervaringen van onze klanten kunt u lezen op onze website.

Helaas kan het natuurlijk voorkomen dat het lichaam een afwijkende reactie heeft op de geïnjecteerde stof. Een van de bijwerkingen is een lichte zwelling die na een aantal dagen gewoon verdwijnt. Aangezien hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, komen deze reacties niet vaak voor. Knobbelvorming en infecties kunnen worden opgelost met hyaluronidase als het een tijdelijke filler betreft.

Vermijd het gebruik van Permanente Fillers

Permanente fillers zijn gevaarlijk en het risico op complicaties is een stuk hoger dan bij tijdelijke fillers. Daarnaast zijn permanente fillers vaak geen lichaamseigen stoffen, wat op zich al een risico met zich meebrengt aangezien de stof niet afgebroken wordt. Het risico op infecties ligt hoger en ook allergische reacties treden sneller op. Permanente Fillers zijn niet op te lossen en moeten vaak chirurgisch verwijderd worden. Fillers zijn tijdelijk met een reden: het gezicht is altijd onderhevig aan veranderingen. Wanneer een permanente filler wordt aangebracht is het effect niet te voorspellen en kan de cosmetische ingreep juist een tegenovergesteld effect hebben.

Tijdelijke Fillers – Verlaagd Risico op Complicaties

Tijdelijke fillers bestaan voor het grootste gedeelte uit hyaluronzuur en worden afgebroken door het lichaam. De injectables kunnen niet worden ingekapseld en veroorzaken zelden complicaties. Mocht zich er wel een complicatie voordoen, is deze op te lossen met hyaluronidase. Ook zijn deze stoffen allen grondig getest en moet de behandeling herhaald worden om resultaat te zien. En dat is ook hoe het gezicht werkt: geen dag is hetzelfde! Eigenlijk investeert u dus meer in de toekomst met het gebruik van een tijdelijke filler.

Diverse Filler Behandelingen per probleemgebied van het gezicht

Deze opvulmiddelen worden gebruikt om uw jeugdige uitstraling terug te laten keren. Om het proces beter te begrijpen moeten we terug naar de oorzaak van het probleem: hoe ontstaan de individuele probleemgebieden en nog belangrijker: Wat kunnen we doen om deze te herstellen? Bekijk de diverse behandelingen en lees meer op de bijbehorende achterliggende pagina’s.

 1. Lippen – Diverse behandelingen

De lippen opvullen met fillers is een van de populairste ingrepen in de cosmetische wereld. De mond is een gebied waar veel mensen meer volume zouden willen hebben. In de medische wereld wordt dit ook wel een lipvergroting genoemd. Door de lipcontouren te injecteren kan volumeherstel bereikt worden. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden: marionetlijnen, liplijnen, rimpels in de bovenlip en de neuslippenlijn kunnen allemaal aangepakt worden.

 1. Ogen en Wallen behandelen

De ogen worden ook wel de spiegel van de ziel genoemd. Ook daarom hebben ingrepen die dit gebied in het gezicht behandelen een grote impact op de uitstraling. Wallen worden gekenmerkt door hangende huid rondom de ogen. Ook aan de zijkant van de ogen kunnen rimpels ontstaan. Deze rimpels worden ook wel kraaienpootjes genoemd. De oogspieren moeten hier hard werken om de huid in plooi te houden. Andere problemen in dit gebied zijn het behandelen van holle ogen, zakkende wenkbrauwen of fronsrimpels. Dit wordt meestal gedaan met een combinatie van botox en fillers.

 1. Behandelingen voor de Neus en Kin

Wanneer u niet tevreden bent met de huidige stand van uw neus, bijvoorbeeld wanneer u een bobbel of kuil heeft. Een neuscorrectie is dan een logische ingreep. Deze kunnen gemakkelijk worden opgevuld met fillers om zachtere contouren en een natuurlijk gelaat te creëren. Ook volumeverlies in de kaak kan gemakkelijk worden gecompenseerd. Een ingevallen kin opvullen met fillers is dan een logische stap. Zeker wanneer u last heeft van een verslapte kaaklijn, hangende mondhoeken of een sombere blik.

 1. Het opvullen van Voorhoofd en Wangen

Wanneer u last heeft van rimpels in het voorhoofd, is een combinatie van fillers met botox een logische stap. Deze rimpels kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een huidoverschot dat zorgt voor zakkende wenkbrauwen. De voorhoofdrimpels verwijderen is dan een logische keuze. De voorhoofdspier moet dit proces compenseren, wat weer zorgt voor nieuwe rimpels.

Wangen Fillers worden bijvoorbeeld gebruikt om ingevallen wangen op te vullen. Dit is het resultaat van het krimpen van de schedel bij het ouder worden. De huid krimpt niet mee en hierdoor kunnen ingevallen wangen ontstaan. Een liquid facelift zou dit probleem kunnen verhelpen. Door op de juiste plek te behandelen met wangen fillers kan dit volume weer hersteld worden.

Waarom DermaClinic de specialist is in Fillerbehandelingen

Simpel. Omdat het bij DermaClinic gaat over wat u vanbinnen voelt. Deze reden is vaak leidend bij een cosmetische ingreep. Daarom vinden wij het belangrijk om uw binnenkant en buitenkant zo goed mogelijk bij elkaar aan te laten sluiten! Op deze manier komt uw innerlijke schoonheid naar buiten.

filler behandeling bij dermaclinic zwolle

Professioneel Advies over Fillers nodig? Vraag dan een Gratis Consult aan!

Wilt u een cosmetische ingreep laten uitvoeren? Voor het volledige behandelaanbod kunt u terecht bij onze vestigingen in onder andere Groningen, Den Haag, Utrecht, Zwolle, Tilburg, Den Bosch, Arnhem en Haarlem. Wilt u een overzicht van het aanbod per locatie? Neem dan contact met ons op! Hier vindt u het antwoord op andere vragen.

DermaClinic staat altijd voor u klaar.

Wij kunnen u tijdens een gratis consult alles vertellen over de verschillende behandelingen en alle locaties waar deze uitgevoerd worden! Wij kijken naar het grotere geheel en laten uw innerlijk en uiterlijk naadloos bij elkaar aansluiten door middel van hoogstaande behandelingen met minimale risico’s.

Deel dit op social media:

Plan een afspraak voor Fillers

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online een afspraak Vraag een gratis consult aan
 • 20 behandellocaties
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Ruim 16.000 behandelingen per jaar
 • 97% positieve ervaringen