Pigmentvlekken

Bij hyperpigmentatie is er sprake van een vermeerdering van pigment in de huid. De toename van pigment kan worden veroorzaakt door een toename van pigmentcellen en/of door een verhoogde productie van pigment. Hyperpigmentatie kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn maar ook pas later ontstaan. Het kenmerkt zich als een klein lichtbruin vlekje maar ook als een grote donkere vlek. Hyperpigmentatie kan zich lokaliseren in de opperhuid, diep in de lederhuid(dermis) of een combinatie van beide.

Het ontstaan van pigmentvlekken

Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken en zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. De meeste pigmentvlekken worden zichtbaar met het ouder worden, omdat de huid dan aan veel zonuren is blootgesteld. Pigmentvlekken komen voor in het gezicht, maar ook op de handen, in de hals en in het decolleté. Soms ontstaat er onder invloed van hormonen na de zwangerschap een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd.

Pigmentbehandeling met laser (IPL)

Een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen is de IPL-behandeling. IPL werkt met lichtflitsen. De lichtflitsen absorberen de ophoping van pigmentkorrels die de pigmentvlek veroorzaken. Zo verpulvert het melanine, het pigment, dat in de pigmentcel aanwezig is. Het pigment wordt naar de bovenste huidlaag getrokken waar een flinterdun korstje ontstaat, dat na een paar dagen eraf zal vallen. Na 1 tot 3 behandelingen zijn de vlekken verdwenen en heb je weer een egale huid.

Skincare bij pigmentvlekken

Voor een optimaal resultaat kunnen we ervoor kiezen om behandeling met IPL te combineren met de producten van C-ME skincare. Deze producten dringen door in de diepere huidlagen, stimuleren de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen en corrigeren de pigmentcel. Hierdoor verspreidt het pigment zich egaal over de huid en verdwijnt de vlek. Bij hardnekkig, dieper gelegen pigment is een medische peeling vaak effectief ter ondersteuning.

Specialist in pigmentvlekken

DermaClinic is gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen, zoals pigmentvlekken. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold en alle behandelingen worden uitgevoerd door een arts of onder verantwoordelijkheid van een arts. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Plan een afspraak voor Pigment­behandeling

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online een afspraak Vraag een gratis consult aan
  • 20 behandellocaties
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Ruim 16.000 behandelingen per jaar
  • 97% positieve ervaringen