Een Plasmage behandeling is een veilige en effectieve methode voor non-invasieve microchirurgie ter behandeling van medische en cosmetische indicaties. Het apparaat dat we hiervoor gebruiken is de Plasmage en het werkt op basis van plasma-energie.

Plasma bestaat uit geïoniseerde moleculen en wordt in de natuurkunde gezien als de vierde vorm die materie kan aannemen, naast vast, vloeibaar en gas. Wanneer het puntje van de Plasmage boven de huid wordt gehouden, ontstaat er een kleine straal met geladen deeltjes, die vervolgens de huid raakt. Het is te vergelijken met het ontstaan van een bliksemschicht, maar dan zeer klein en gecontroleerd. Wanneer de huid wordt geraakt door de plasma straal, verdampen kleine stukjes van de bovenste huidlaag. Hierdoor zullen de huidvezels zich samentrekken en zal er een liftend effect ontstaan. Tevens kunnen huidoneffenheden met deze behandelmethode worden verwijderd.

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden bij diverse plekjes?

 • Ooglidcorrecties
  • Huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes
  • Huidverslapping
  • Acne en acnelittekens
  • Moedervlekken (naevus) en ouderdomsvlekken
  • Steelwratjes (fibroom / huiduitstulping)
  • Wratten (zoals ouderdomswratten)
  • Xanthelasma (gelige bultjes rond de ogen)
  • Angiomen (kersenwratjes)
  • Littekens en keloïd
  • Striemen (striae)

Een alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie

Hangende oogleden veroorzaken vaak een vermoeide uitstraling, waardoor het cosmetisch erg storend kan zijn. Het is een veelvoorkomend probleem, dat tot op heden, veelal operatief wordt opgelost. Echter is de drempel voor operatieve ingrepen vaak hoog. Daarom bieden wij, naast de operatieve ooglidcorrectie, nu ook een niet-operatieve ooglidcorrectie aan middels de ‘Plasmage’. Direct na deze behandeling zal de huid al wat strakker zijn en gezien daarnaast ook de collageen en elastine productie in de huid wordt gestimuleerd, zal het resultaat zich tot drie maanden na de behandeling nog verbeteren.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er vindt altijd eerst een consult plaats waarbij je gezondheid, je wensen, de behandelmogelijkheden en de te verwachten resultaten worden besproken. Voor aanvang van de behandeling wordt er een verdovende crème aangebracht, zodat je vrijwel niks zult voelen van de behandeling. De behandeling zelf bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasma straal. Door de kleine puntsgewijze aanrakingen kan er zeer precies worden gewerkt, waardoor de behandeling nauwkeurig op iedere persoon en iedere indicatie kan worden aangepast.

Na de behandeling

Een Plasmage behandeling is een non-invasieve behandeling, waardoor de herstelperiode kort is. Na de behandeling is het behandelgebied rood en kan er lichte zwelling (met name bij behandeling van de oogleden) ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Daarnaast zijn er direct na behandeling kleine korstjes zichtbaar, die er na 5-7 dagen vanzelf af zullen vallen. Nadat je behandeld bent krijg je advies  over de nazorg. Hierna mag je direct naar huis en kunt je je dagelijkse bezigheden hervatten. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, echter is dit afhankelijk van je wensen en je indicatie.

Specialist in Plasmage behandelingen

DermaClinic is gespecialiseerd in Plasmage behandelingen. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw huidafwijking? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Plan een afspraak voor Plasmage behandeling

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online een afspraak Vraag een gratis consult aan
 • 20 behandellocaties
 • Meer dan 17,5 jaar ervaring
 • Ruim 15.000 behandelingen per jaar
 • 97% positieve ervaringen