PRP bij haaruitval

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval en dunner wordend haar. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen, is het resultaat hetzelfde: een verminderd zelfvertrouwen. Hoe eerder je begint met een behandeling, hoe groter de kans op succes en het behouden van je haar. PRP en mesotherapie kunnen hierbij een effectieve rol spelen.

Lichaamseigen Platelet Rich Plasma stimuleert haargroei

Platelet Rich Plasma, oftewel plaatjesrijk plasma (PRP), is geheel lichaamseigen. We nemen een beetje van bloed bij je af dat we vervolgens centrifugeren. Zo scheiden we het plaatjesrijke bloedplasma. Deze bloedplaatjes zijn rijk aan lichaamseigen groeifactoren. Gezonde haarzakjes zorgen voor gezonde haren en overleven door de voeding die ze krijgen. Door de haarzakjes te voeden met PRP, wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes versterkt. PRP kan worden gebruikt bij dunner wordend haar. De behandeling is ook geschikt voor het stimuleren van de haargroei na een haartransplantatie.

Wat doen de groeifactoren in PRP?

  • verbeteren de bloedsomloop van de haarzakjes
  • stimuleren de groei van de haarfollikel
  • maken haarzakjes gezond en sterk
  • verminderen ontstekingen

Mesotherapie met Platelet Rich Plasma

Nadat bij bloed bij je is afgenomen en dit is gecentrifugeerd, wordt het PRP door middel van hele kleine injecties (micro-injecties) in de hoofdhuid gebracht op de plekken waar jouw haar uitvalt of dunner wordt. In de meeste gevallen adviseren wij 4 opeenvolgende behandelingen met een tussenpauze van minimaal 2 weken. Je start met een kuur van 4 behandelingen. Twee maanden daarna beoordelen we het resultaat. Bij een positief resultaat wordt aanbevolen om de kuur van 4 behandelingen 1- of 2-jaarlijks te herhalen. De PRP-behandeling met mesotherapie is weinig belastend; je kunt gewoon doorgaan met je dagelijkse bezigheden. Een bijkomend positief effect is dat PRP aantoonbaar gunstig is voor regeneratie van de huid en huidverjonging.

Specialist in behandeling met PRP

DermaClinic is gespecialiseerd in behandelingen met Platelet Rich Plasma. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden van PRP voor jouw haargroei? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Overmatig transpireren oksels man

Plan een afspraak voor PRP bij haaruitval

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online een afspraak Vraag een gratis consult aan
  • 20 behandellocaties
  • Meer dan 17,5 jaar ervaring
  • Ruim 15.000 behandelingen per jaar
  • 97% positieve ervaringen