Wat is een TCA peeling

Ben je niet tevreden met de leeftijd die je huid laat zien? Heb je last van fijne lijntjes, pigmentvlekken of een vale huid en wil je daar wat aan doen? Een huidverjongende peeling kan wel een optie voor jou zijn.

Met een juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

Wat doet een peeling eigenlijk?

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, TCA (trichloorazijnzuur)) die een licht of sterk ‘afschurend’ effect op je huid hebben. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor een verse nieuwe huid. We maken onderscheid tussen oppervlakkige, medium en diepe peelings elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

Diepte peeling met TCA
Voor het bereiken van huidverjonging of -verbetering zijn medium peelings effectiever. Deze worden ook gebruikt voor het behandelen van bepaalde huidproblemen zoals bijvoorbeeld pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door acne. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren. Deze zuren kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering. Na een TCA-peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

Deze peeling is qua indicatie en applicatie gelijk aan de Easy TCA® Classic met als verschil dat er pijnstilling aan de peelingvloeistof is toegevoegd. Dit comfort is merkbaar, zowel voor de cliënt die de behandeling ondergaat als voor de cosmetisch behandelaar die een rustige cliënt in de stoel heeft zitten. Dit geeft tijd om rustig de huidreactie te bekijken en de behaalde peelingdiepte te bepalen. Omdat de Easy TCA® Pain Control per coating wordt aangebracht, zijn de resultaten gelijkmatig en voorspelbaar wat de behandelaar maximale controle geeft.

Indicaties:

 • Pigmentvlekken
 • Fijne lijntjes
 • Grote poriën
 • Huidveroudering
 • Zonneschade
 • Vale/grijze huid (rokershuid)
 • Acne (gevoelige) huid

Het behandelprotocol bestaat uit vier peelingsessies met een interval van 8-10 dagen in combinatie met de C-ME skincare producten en is gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en de bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

Product:
De peelingvloeistof bestaat uit 15% TCA in een ‘base solution met fenol’. De behandeling wordt gecomplementeerd door het dagelijks gebruik van C-ME skincare producten, afgestemd op een specifieke indicatie, behandeldoelstelling en huidtype. Het is erg belangrijk dat de huid minimaal drie weken van tevoren wordt voorbehandeld met de C-ME producten en daarna de producten als thuisbehandeling blijvend gebruikt worden voor het beste resultaat.

 • Van dag 3 tot 5-6 zal de huid exfoliëren
 • Dagelijkse activiteiten kunnen gewoon voortgezet worden na de behandeling
 • Extra goed beschermen van de huid met een UV-protector is erg belangrijk

Deel dit op social media:

Plan een afspraak voor TCA Peeling

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online een afspraak Vraag een gratis consult aan
 • 20 behandellocaties
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Ruim 16.000 behandelingen per jaar
 • 97% positieve ervaringen