• 20 behandellocaties in Nederland
  • Ruim 12,5 jaar ervaring
  • Jaarlijks meer dan 5.000 behandelingen
  • Natuurlijk resultaat

Laserbehandelingen zijn alleen in onze klinieken in Zwolle en Groningen beschikbaar.

Ontharen: IPL

Heeft u last van ongewenste haargroei in uw gezicht of op uw lichaam? Met behulp van IPL kunnen we ongewenste haargroei duurzaam, doeltreffend en efficiënt verminderen. Na meerdere behandelingen blijven de ongewenste haren voor een lange periode weg. Gedoe met epileren of scheren: ontharen met IPL maakt dat verleden tijd.

IPL vernietigt haarzakjes

IPL werkt met behulp van licht. Het licht van het speciale handstuk reikt tot in het pigment van de haar. De lichtflitsen gaan via de haar naar de haarwortel. Daar wordt het licht omgezet in warmte. Deze warmte wordt omgezet in energie die diep doordringt tot in het haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd waardoor de ongewenste haar verdwijnt. Duurzaam ontharen met IPL werkt alleen goed bij donkere haren op een lichte huid. Voor een getinte of donkere huid is ontharen met de Soprano ICE Diode laser meer geschikt. Dit geldt ook als u vrijwel pijnloos wilt ontharen, dan is ontharen met de Soprano ICE Diode laser meer geschikt voor u.

De behandeling met IPL

De behandeling met IPL kan als licht gevoelig ervaren worden. U kunt het gevoel vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Behandeling met IPL werkt op basis van pigment. Daarom is het belangrijk om in de 6 weken vooraf aan de behandeling niet meer te zonnebaden. Dit geldt ook voor het gebruik van spraytan en zelfbruinende crèmes. Wilt u in de 6 weken voorafgaand aan de behandeling met IPL uw haren zelf verwijderen? Kies dan voor knippen of scheren; harsen of epileren vermindert het effect van de behandeling. Wilt u wel korter van tevoren in de zon? Kies ook dan voor het ontharen met de Soprano ICE Diode laser.

Langdurig haarvrij met IPL

Voor een effectieve ontharing met IPL moeten uw haartjes zich in de juiste groeifase bevinden. Ongeveer twee weken na de behandeling vallen de haartjes uit die tijdens de behandeling in de juiste groeifase zaten. Niet alle haren zitten op hetzelfde moment in de juiste groeifase. Daarom heeft u meerdere behandelingen nodig voor een mooi resultaat. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, hangt af van uw haargroei en het te ontharen oppervlakte. Voor een duurzaam resultaat heeft u gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig. Ons advies is om ongeveer eens per jaar een nieuwe IPL-behandeling te ondergaan om het resultaat optimaal te onderhouden. Dit omdat zich nieuwe haarzakjes kunnen ontwikkelen waaruit weer een nieuwe haar groeit.

Specialist in ontharen met IPL

DermaClinic is gespecialiseerd in duurzaam ontharen door middel van IPL. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold en alle behandelingen worden uitgevoerd door een arts of onder verantwoordelijkheid van een arts. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van IPL voor uw ongewenste haargroei? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Lees verder Lees minder
Maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Afspraak maken
Ik heb een vraag
Gratis consult aanvragen