• 20 behandellocaties in Nederland
  • Ruim 12,5 jaar ervaring
  • Jaarlijks meer dan 15.000 behandelingen
  • Natuurlijk resultaat

Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Verreweg de meeste pigmentvlekken zijn onschuldig, maar veel mensen ervaren de bruine vlekjes als ontsierend. Pigmentvlekken kunnen u daarom onzeker maken. Pigmentbehandeling met behulp van IPL, eventueel in combinatie met medische peelings en producten, zorgen voor een egale huid zonder storende pigmentvlekken.

Maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online
Ik heb een vraag
Gratis consult aanvragen

Het ontstaan van pigmentvlekken

Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken en zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. De meeste pigmentvlekken worden zichtbaar met het ouder worden, omdat de huid dan aan veel zonuren is blootgesteld. Pigmentvlekken komen voor in het gezicht, maar ook op de handen, in de hals en in het decolleté. Soms ontstaat er onder invloed van hormonen na de zwangerschap een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd.

Pigmentbehandeling met IPL

Een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen is de IPL-behandeling. IPL werkt met lichtflitsen. De lichtflitsen absorberen de ophoping van pigmentkorrels die de pigmentvlek veroorzaken. Zo verpulvert het melanine, het pigment, dat in de pigmentcel aanwezig is. Het pigment wordt naar de bovenste huidlaag getrokken waar een flinterdun korstje ontstaat, die na een paar dagen eraf zal vallen. Na 1 tot 3 behandelingen zijn de vlekken verdwenen en heeft u weer een egale huid.

Dr. Zein Obagi bij pigmentvlekken

Voor een optimaal resultaat kunnen we ervoor kiezen om behandeling met IPL te combineren met de medische producten van dr. Zein Obagi. Deze producten dringen door in de diepere huidlagen, stimuleren de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen en corrigeren de pigmentcel. Hierdoor verspreidt het pigment zich egaal over de huid en verdwijnt de vlek. Bij hardnekkig, dieper gelegen pigment is een medische peeling vaak effectief ter ondersteuning.

Specialist in pigmentbehandeling

DermaClinic is gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen, zoals pigmentvlekken. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold en alle behandelingen worden uitgevoerd door een arts of onder verantwoordelijkheid van een arts. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online
Ik heb een vraag
Gratis consult aanvragen