Laat je huid stralen en doe mee met ‘Minder suiker maart’

Zeg eens een maand lang nee tegen bewerkte producten en toegevoegde suikers. Je zal het effect daarvan als eerste aan je huid zien.

Het is bekend dat suiker een verwoestend effect heeft op het lichaam. Het kan leiden tot tandbederf, maar ook tot overgewicht met mogelijk diabetes en hart- en vaatziekten tot gevolg. Wat veel mensen niet weten, is dat suiker leidt tot glycatie, een stofwisselingproces dat de veroudering versnelt. Glycatie veroorzaakt ook afbraak van collageen en verlies aan huidelasticiteit. Daarnaast vergroot het de kans op rimpels en een verslapte huid. Met te veel suiker eet je jezelf dus oud.

De medische wereld heeft de laatste tien jaar steeds meer aandacht voor verouderingsprocessen. Glycatie speelt een grote rol bij snellere veroudering van het menselijk lichaam en lichaamsprocessen, zo ook bij veroudering van het meest zichtbare orgaan: de huid. Het goede nieuws? Je kan het verouderingsproces zelf vertragen.

Het is belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Zo heb je met je leefstijl veel invloed op hoe fit en vitaal je bent én blijft. Niet roken, minder stressen, matigen met alcohol en voldoende bewegen en slapen zijn een goed begin. Eet je daarnaast gezond, dan ben je op de goede weg.

Om meer aandacht te vragen voor de schadelijke effecten van suiker op de huid start op 1 maart de campagne Minder suiker maart. Hiermee willen we aandacht vragen voor de nadelige invloed op de huid van toegevoegde suikers in frisdrank, vruchtensap, snacks, koek, snoep en ander bewerkt voedsel.

Onze tips voor een stralende huid:

1. Ga voor een gezonde leefstijl en een suikerarm dieet;
2. Vermijd naast geraffineerde suikers ook producten met snelle koolhydraten als wit brood, witte rijst en witte pasta;
3. De belangrijkste vitamines voor de huid zijn vitamine A, C en E, en verschillende antioxidanten die je aantreft in groente en fruit;
4. Reinig en exfolieer je huid dagelijks;
5. Gebruik een crème met antioxidanten.

 

Dr. Catharine Meijer

26 februari 2019
Model DermaClinic

Meer Blog

  • Afspraak maken
  • Ik heb een vraag