Gezoet met banaan en rozijnen in plaats van suiker! Deze taart van Eet goed voel je goed blijft heerlijk smeuïg en zacht, tot wel een week na het maken.

Ingrediënten

450 gram amandelmeel
2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Baking soda
1 el kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
60 ml druivenpitolie of gesmolten kokosolie
2 rijpe bananen, geprakt
60 ml appeldiksap of 50 ml dadelstroop
5 grote eieren
300 gram wortels, geraspt
100 gram rozijnen
100 gram walnoten, gehakt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Neem een ruime kom en meng hierin het amandelmeel, zout, baking soda en specerijen.

Kluts in een maatbeker de eieren los met de olie en appeldiksap en schenk dit bij het amandelmeel.

Als het beslag redelijk goed gemengd is, roer je de geraspte wortels, geprakte bananen, rozijnen en walnoten door.

Neem een vierkant bakblik van 24 cm en bekleed dit met een velletje bakpapier.

Zet het in de oven en bak in 40 minuten gaar of tot er een satéprikker schoon uit komt.

Laat een uur afkoelen en smeer er de frosting over.

Bewaar het in een luchtdichte doos in de koelkast.

 

Cream Cheese Frosting

Ingrediënten
200 gram roomkaas op kamertemperatuur
6 el honing
6 el room

 

Bereiding
Meng met een handmixer of in de keukenmachine met de garde (o.i.d.) de roomkaas met de honing en de room tot er een mooie, gladde frosting ontstaat.

Smeer met een mes op de taart of op je cupcakes.

Bestrooi de frosting met gehakte walnoten om het geheel af te maken.