Dr. Anke Hoogers – Leufkens: ‘Het is mijn doel om mensen te begeleiden bij het gracieus ouder worden; jezelf blijven met een beetje hulp van botox en fillers’

Sinds oktober 2019 werkt Anke Hoogers-Leufkens als cosmetisch arts bij DermaClinic. Het is een dubbele functie waarbij zij ook onze nieuwe vestigingen zal (gaan) leiden in Den Bosch, Tilburg en Arnhem (die laatste samen met drs. Daria Voropai). Daarnaast maakt ze onderdeel uit van de redactie van het magazine van de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG), waar ze zich vooral toelegt op de wetenschappelijke inhoud van het blad. Wij stellen je graag aan haar voor!

Van ziekenhuis naar cosmetische kliniek    
‘Ik heb geneeskunde gestudeerd in Maastricht en heb me daarna gespecialiseerd op de maag-, darm- en leverziekten. Eerst als promovendus in het wetenschappelijk onderzoek, daarna in het kader van de opleiding tot medisch specialist. Ik werkte jaren op verschillende afdelingen in het ziekenhuis en een tijdlang kon ik me niet voorstellen dat ik ooit iets anders zou willen doen. Maar toen werd ik moeder en langzaamaan kwam ik erachter dat de combinatie van lange werkdagen/diensten, veel reistijd en veel thuisstudie samen met een gezin me niet gelukkig maakte.

Veel vlieguren  
Omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in beauty, perfectionistisch ben en graag met mijn handen werk, besloot ik om de switch te maken naar cosmetische geneeskunde. Tweeënhalf jaar heb ik in een kliniek gewerkt waar alleen botox- en fillerbehandelingen gedaan worden. Ik heb hier met veel plezier gewerkt en veel ‘vlieguren’ gemaakt, maar er ontbrak iets voor mij.

Meerdere specialisaties  
Dr. Catharina Meijer kende ik als voorzitter van de NVCG. Toen ik in ons magazine de vacature zag voor cosmetisch arts en vestigingsmanager bij DermaClinic heb ik meteen gereageerd. DermaClinic staat voor mij voor het hoogst haalbare kwaliteitsniveau en het spreekt me aan dat we meerdere specialisaties onder één dak hebben, zodat je écht het allermooiste resultaat kunt bereiken met je behandeling. Een fijn bedrijf, waar de klant écht koning is!

Optimale oplossing    
Samen met de huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten zoeken we naar een optimale oplossing voor de vragen waarmee cliënten bij ons komen. Van ontharen tot peelings en van injectables tot minerale make-up: DermaClinic is een allround kliniek met een heel breed aanbod. Ook zijn wij continu bezig onszelf te blijven scholen middels trainingen in binnen- en buitenland. Zo behouden we de kwaliteit waar we voor staan en leren we ook iedere dag van elkaar. Ik vind het ontzettend leuk om deel uit te maken van zo’n snelgroeiend bedrijf dat inmiddels bijna landelijke dekking heeft.

Aandacht naar de ogen  
Het is mijn doel om mensen te begeleiden bij het gracieus ouder worden; jezelf blijven met een beetje hulp van botox en fillers. Ouder worden is een natuurlijk proces en wat lijntjes horen er op een bepaalde leeftijd natuurlijk wel bij, maar de vitaliteit in het gezicht willen we vasthouden. Zodat je jezelf in de spiegel ziet zoals je je voelt. De aandacht moet altijd uitgaan naar de ogen. Je moet blij kunnen zijn als je in de spiegel kijkt en vol zelfvertrouwen in het leven kunnen staan, of je nu 25 of 80 bent!’

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Nieuws uit de branche