Oprichter en eigenaar van DermaClinic, dr. Catharina Meijer, staat in de nieuwste editie van Cg-Magazine, het vakblad van de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Sinds enkele jaren is zij voorzitter van deze brancheorganisatie. Hieronder delen we een deel van haar voorwoord, waarin zij een mooie mijlpaal beschrijft én een vooruitblik geeft op 2020.

‘Op 12 november jl. is het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg gepubliceerd door het Zorginstituut Nederland. Dit kwaliteitskader is dé landelijke norm voor zorgverleners en klinieken om de kwaliteit van de cosmetische zorg te waarborgen. Belangrijke speerpunten zijn afspraken over betrouwbare en transparante voorlichting aan de cliënt en over samenwerking en kennisuitwisseling tussen artsen ten behoeve van continue kwaliteitsverbetering.

De totstandkoming van het landelijke kwaliteitskader is een belangrijke stap in de professionalisering van de medisch cosmetische sector en helpt om deze medische discipline op (inter)nationaal niveau op de kaart te zetten door innovatie en continue kwaliteitsverbetering. De NVCG heeft, als initiatiefnemer van de stuurgroep Cosmetische Zorg, een grote verantwoordelijkheid om in samenwerking met andere medisch specialismen en de Patiëntenfederatie de implementatie van het kwaliteitskader in goede banen te leiden.

In januari 2020 gaat de unieke opleiding tot cosmetisch arts KNMG van start. Na afronding van deze tweejarige opleiding beschikken de artsen over de beschermde titel cosmetisch arts KNMG en worden ze ingeschreven in het profielregister. Ik hoop op veel aanmeldingen, zodat steeds meer KNMG-erkende cosmetisch artsen hun bekwaamheid aantoonbaar waarborgen.

Voor de langere termijn zie ik een prachtige toekomst voor de cosmetische geneeskunde. Cosmetische geneeskunde ontwikkelt zich snel in binnen- en buitenland. Een uitstekende basis voor meer samenwerking en innovatie. Om cliënten de allerbeste cosmetische zorg te kunnen bieden, dat is en blijft het belangrijkste.’

Het hele magazine is hier te lezen.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Nieuws uit de branche