Tamara wilde wel eens weten hoe het zou zijn om niet meer nat van het zweet aan te komen in de fietsenstalling. Want hoewel ze niet overmatig zweette, moest ze zich wel regelmatig twee keer op een dag omkleden.

‘We kennen botox natuurlijk als middel om de spieren in het gezicht te ontspannen, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Heel lang legde ik niet de link met botox in een ander lichaamsdeel.

Maar toen ik hoorde van de mogelijkheid om botox in de oksels in te spuiten om op die manier overmatig transpireren tegen te gaan, wist ik dat ik dat een keer wilde uitproberen.

Er zijn mensen die veel erger zweten dan ik. Ik kan gewoon alle kleuren shirtjes aan zonder me zorgen te hoeven maken, bijvoorbeeld. Maar ik fiets wel iedere dag een paar kilometer naar het station en vond het vervelend dat ik dan altijd ‘nat’ aankwam. Vers zweet stinkt dan misschien niet, je voelt je wel onfris. En dan moet de werkdag nog beginnen.

Daarbij is botox na een half jaar tot jaar weer uitgewerkt, dus dat maakte het voor mij ook minder ‘eng’. En zeker als je naar een deskundige cosmetisch arts gaat, die veilige botuline toxine gebruikt, zitten er eigenlijk geen risico’s aan.

Een maand geleden was het dan zover: ik had een afspraak bij DermaClinic, bij cosmetisch arts Daria Voropai. Mijn oksels werden eerst behandeld met een verdovende crème omdat het een vrij gevoelig gebied is. Toen kon de behandeling beginnen.

Ik ga niet liegen: ik voelde het wel. In vergelijking met botox in het gezicht hebben de oksels relatief veel prikjes nodig. Dat komt omdat er veel zweetklieren zitten. De naald waar je mee behandeld wordt is vrij dun, daar voel je dus niets van. Het is meer de botuline toxine die even een venijnig gevoel veroorzaakt als deze het lichaam binnenkomt.

Aan de andere kant is het ook zo weer voorbij, omdat Daria heel snel en effectief werkt. We waren in ongeveer een kwartiertje klaar. En daarna heb je er een half jaar tot jaar plezier van, dus het is het zeker waard.

Ik ben inmiddels op vakantie geweest in Zuid-Europa en het is echt waar: mijn oksels bleven nagenoeg droog. Wel moet je gewoon deodorant blijven gebruiken, want je blijft niet okselfris. Het is namelijk een lichaamsholte en daar gaat het toch wat ruiken na inspanning of een nacht slaap.

Ik zou de behandeling zeker aanraden. Helemaal als je echt kampt met een transpiratieprobleem – dan is dit een heel mooie oplossing!

Deel dit op social media:

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

  • Meer dan 12,5 jaar ervaring
  • Ruim 15.000 behandelingen per jaar
  • Reviews behandelingen: