Jarenlang leed Tjitske de Groot (48) aan een hardnekkige vorm van melasma (hyper-pigmentatie) waardoor haar gezichtshuid ernstig werd ontsierd. Lang zocht ze naar dé gouden oplossing, maar niets hielp. Totdat ze bij DermaClinic kwam.

“Van jongs af aan was ik gezegend met een hele gave, probleemloze huid, totdat ik tijdens mijn zwangerschappen last kreeg van donkere vlekken in mijn gezicht. Door alle hormoonschommelingen komt dat wel vaker voor en het verdwijnt meestal weer vanzelf. In eerste instantie ging ik daar ook van uit, maar dat bleek niet het geval. De vlekken bleven en waren echt vreselijk! Doodongelukkig voelde ik me eronder. Ik woon in Drenthe en daar in de buurt was ook niks of niemand waar ik terecht kon voor mijn probleem. Via via kwam ik toen bij een gerenommeerd lasercentrum in Amsterdam terecht. Hier was ik jarenlang een soort proefkonijn, waarbij het ene na het andere geavanceerde laserapparaat op mij werd uitgeprobeerd. Ik was enorm fanatiek geworden en had er alles voor over om van die ellendige vlekken af te komen. Iedere keer reed ik weer dat hele eind op en neer, in de hoop dat het nú écht ’n keer zou helpen. Maar het mocht steeds niet baten. Nadat de korsten van mijn huid waren gevallen zaten de vlekken er nog steeds. Moedeloos werd ik ervan, maar ik was niet van plan om op te geven.”

Perfect resultaat
“Op een zeker moment kwam ik in contact met een vrouw die de producten van het merk Obagi vanuit Amerika had meegenomen. Dat zou dé oplossing voor mijn probleem zijn. Ik heb toen direct de importeur gebeld, maar omdat het om medische producten ging, kon ik het alleen bij een medische kliniek krijgen. Zodoende ben ik bij dr. Catharina Meijer van DermaClinic terecht gekomen. Zij wist de juiste diagnose te stellen en het perfecte protocol af te stemmen. Ik zeg niet dat het een makkie was. Je moet de nodige discipline hebben om alle producten iedere ochtend en avond in de juiste volgorde te gebruiken, maar het resultaat was het meer dan waard. Na verloop van tijd werd het beter en beter want in het begin leek ik wel een vervellende slang. Uiteindelijk verdwenen al die ontsierende vlekken als sneeuw voor de zon en was ik als ’n kind zo blij. Omdat mijn gevoeligheid voor hyperpigmentatie hiermee niet is verdwenen, zal ik de Obagi producten moeten blijven gebruiken. Daarom ga ik regelmatig naar DermaClinic om mijn huid te laten checken en te bekijken wat er kan worden aangepast. Binnen Obagi zijn er immers ook steeds ontwikkelingen en komen ze met nieuwe producten. Nu gebruik ik bijvoorbeeld alweer ’n tijdje de ZO Medical-lijn. Het is sowieso geen straf, omdat mijn hele huid er beter en jonger op wordt.”

Mooier gelukkig
“Naast de enorme verbetering van mijn huid, laat ik hier ook wel andere dingen doen. Zo heb ik m’n kraaienpootjes met botox laten behandelen en heb ik mijn oogleden zeer succesvol laten liften. Het resultaat is dat ik weer met plezier naar mezelf in de spiegel kijk en daarin een frisser gezicht zie. Een gezicht dat veel beter past bij hoe ik me vanbinnen voel, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. Iedere keer dat ik naar DermaClinic ga ervaar ik als een uitje. Het is een bijzonder leuk en professioneel team, waar ik me heel prettig bij voel. En het belangrijkste is natuurlijk dat hun behandelingen me in alle opzichten mooier maken. Dat maakt dat ik gelukkiger en sterker in het leven sta. Zolang ik er de financiële ruimte voor heb zal ik er daarom alles aan doen om er zo fris en ontspannen mogelijk uit te blijven zien. Dat is me heel veel waard.”

Deel dit op social media:

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

  • Meer dan 12,5 jaar ervaring
  • Ruim 15.000 behandelingen per jaar
  • Reviews behandelingen: