‘Twee of drie jaar geleden begon het. Ik kreeg last van acne in mijn gezicht: puistjes* en onderhuidse ontstekingen. Pijnlijk en niet mooi. Ik maakte het ook erger door eraan te zitten, waardoor ik wondjes kreeg en uiteindelijk littekens. Iedere dag was ik veel tijd kwijt aan het camoufleren van mijn huid, want zonder make-up durfde ik de deur niet uit.

Ik heb in die tijd van alles geprobeerd. Zo heb ik een schoonheidsspecialist bezocht, maar van de producten die zij mij aanraadde ging mijn huid er alleen maar slechter uitzien. Ook bestelden mijn moeder en ik allerlei producten via internet. Niets hielp en ik was echt een beetje ten einde raad. Je kunt zo onzeker worden van huidproblemen.

Via Google kwamen we bij DermaClinic terecht. Er stond op de website dat ze gespecialiseerd zijn in de behandeling van huidproblemen zoals acne. Dat sprak me aan. Samen met mijn moeder ben ik voor een intake naar de vestiging in Groningen gegaan. Ik ben geholpen door een huidtherapeute, Julie van Oord. Zij heeft mijn huid geanalyseerd en vertelde op basis daarvan welke behandeling ik nodig had, inclusief de duur van het behandeltraject en het prijskaartje.

Ik had meteen een goed gevoel bij DermaClinic. De kliniek is schoon en gezellig, alle medewerkers zijn vriendelijk en de huidtherapeute legde alles duidelijk uit. Daarom besloot ik om meteen te starten met mijn persoonlijke behandelplan. De eerste maanden waren gericht op het aanpakken van de acne. De bestaande puistjes* en onderhuidse ontstekingen werden voorzichtig verwijderd. Daarnaast heb ik meerdere malen een medische peeling, de salicylzuurpeeling, ondergaan. Aan het einde van deze behandeling werden er altijd een verkoelende crème, zonnebrandcrème en camouflage aangebracht.

Mijn huid reageerde in het begin best wel heftig op de behandeling; ik ging vervellen. Maar al vrij snel knapte mijn huid enorm op. Naast de behandelingen gebruik ik de producten van ZO Skin Health. Die zorgen er onder andere voor dat de talg minder wordt en het voorkomt nieuwe puistjes* en ontstekingen.

Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn behandeling: het verminderen van mijn littekens die ontstaan zijn door de acne. Daarvoor wordt mijn huid behandeld met de Dermapen, die hele kleine gaatjes maakt in de huid. Dit doet gelukkig geen pijn. Het effect is dat de huid zich sneller vernieuwt en dat de littekens verminderen. Dat was na één behandeling al zichtbaar.

Nu, bijna drie maanden later, zijn mijn littekens zo goed als weg! Ik durf zelfs zonder make-up de deur uit. Bij DermaClinic maken ze het waar: ze zijn écht gespecialiseerd in het aanpakken van huidproblemen.’

* Puistjes: dit is een algemene term voor onzuiverheden, waaronder comedonen (mee-eters) en onderhuidse ontstekingen.

Let op! Deze behandelingen kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Ga dit na bij uw zorgverzekeraar.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Het gelaat

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

  • Meer dan 12,5 jaar ervaring
  • Ruim 15.000 behandelingen per jaar
  • Reviews behandelingen: