De cosmetisch artsen werkzaam in onze klinieken in Zwolle en Groningen hebben een aantal interessante feiten en fabels op een rijtje gezet over fillers. Benieuwd voor welke lichaamsdelen fillers nog meer geschikt zijn? Of hoe wij bij DermaClinic een natuurlijke en frisse uitstraling kunnen creëren met fillers? Lees dan snel verder!

Fillerbehandeling geeft een permanent resultaat: FABEL 

Vanaf 2015 is het niet meer toegestaan om te behandelen met permanente fillers. Bij DermaClinic werken we enkel met biologisch afbreekbare fillers van hoge kwaliteit. Er wordt gewerkt met Belotero en Radiesse. Deze fillers worden in gemiddeld 8-10 maanden afgebroken door het lichaam. 

Alle fillers zijn hetzelfde: FABEL 

Er zijn vanaf 2015 veel verschillende biologisch afbreekbare fillers op de markt gebracht. Bij DermaClinic wordt, zoals eerder benoemd, gewerkt met Belotero en Radiesse. 

  • De fillers van Belotero werken op basis van hyaluronzuur. Dit een stof die in onze huid voorkomt en het vermogen heeft om water op te nemen. Daardoor geeft de filler een frisse uitstraling! 
  • De fillers van Radiesse bevatten naast hyaluronzuur een collageenstimulator (cacicumhydroxylapatiet). Dit is een stof die de vorming van nieuw collageen en elastinestimuleert. 

Fillers zijn ook geschikt voor andere lichaamsdelen dan enkel het gelaat: FEIT 

Naast het gelaat kunnen ook onder andere de handen, oorlellen, hals en het decolleté behandeld worden met fillers. Tijdens de veroudering neemt het vetweefsel van onze handen af en verliest de huid volume. Dit maakt onder andere pezen en aderen zichtbaarder. Handen verraden vaak de echte leeftijd! Zachte handfillers kunnen de zichtbare structuren camoufleren en hiermee zorgen voor een algehele jeugdigere uitstraling. Wanneer we naar de oorlellen kijken, is ook hier sprake van volumeverlies. Er wordt vaak onderschat hoeveel oorlelverjonging met fillers kan bijdragen aan een frissere uitstraling.  

Alle fillerbehandelingen geven een onnatuurlijk resultaat: FABEL 

Een onnatuurlijk resultaat is altijd het gevolg van overmatig en ondeskundig gebruik van fillers. Hierbij worden fillers niet op de juiste wijze toegepast, bijvoorbeeld in verkeerde zones en/of verhoudingen. Uitgebreide kennis over de anatomie van het gelaat en de veranderingen die gepaard gaan met de natuurlijke veroudering zijn onmisbaar voor het uitvoeren van een deskundige filler behandeling. Bij DermaClinic wordt er door de cosmetisch artsen altijd gestreefd naar een natuurlijke en frisse uitstraling.

Fillerbehandeling geeft direct resultaat: FEIT 

In tegenstelling tot een botoxbehandeling, wat na 1-2 weken resultaat geeft, is een fillerbehandeling direct zichtbaar. Er kan echter wel sprake zijn van minimale zwelling en roodheid. Na enkele dagen verdwijnt dit. Het definitieve resultaat kan na 2 weken het beste worden beoordeeld. 

Na een eerste behandeling kan er niet meer gestopt worden met fillers: FABEL 

Er kan altijd gestopt worden met fillers. In de periode dat er wordt behandeld met fillers, wordt de huid juist hierdoor verzorgd en verstevigd. De behandelingen geven geen schade aan de huid. Wanneer de fillers door het lichaam zijn opgelost, kan er voor een herhaal behandeling gekozen worden om het resultaat te onderhouden. Wanneer er op enig moment besloten wordt de filler behandeling niet te onderhouden, zal het natuurlijke verouderingspatroon het weer overnemen.

Benieuwd wat onze cosmetische artsen voor jou kunnen betekenen? Boek je afspraak online of neem contact op met ons planbureau 085 112 2004.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Blog