Als je denkt dat er in vlees weinig suiker zit, dan heb je het mis! Daar kwam Lotte achter toen ze zich ging verdiepen in haar Minder Suiker Maart challenge. “Je staat er eigenlijk helemaal niet bij stil, maar als je de etiketten goed gaat lezen, zie je ineens waar overal suiker in zit!”, vertelt Lotte. Tijdens haar zoektocht naar hoe ze vlees zelf op smaak kon brengen zonder suiker toe te voegen, stuitte ze op het recept van Croma.

Ingrediƫnten
2 sneetjes (oud) brood zonder korstjes
50 ml melk
1 sjalot
500 g half om half gehakt of rundergehakt
1 ei
nootmuskaat of foelie
versgemalen peper
zout
25 ml Bakken & Braden vloeibaar

Bereiding
Week de sneetjes brood in de melk.

Pel en snipper de sjalot.
Kneed het gehakt met de uitgeknepen sneetjes brood, de sjalot, het ei en nootmuskaat of foelie, peper en zout naar smaak door elkaar.
Vorm er 4 mooie ballen van.

Verhit de braadboter in een braadpan totdat de belletjes zijn weggetrokken en bak de ballen rondom bruin aan. Voeg 50 ml water toe en braad de ballen, met de deksel op de pan, in 15-20 minuten helemaal gaar. Keer ze regelmatig en let er op of er voldoende vocht in de pan zit. Voeg anders nog een scheutje heet water toe.
Neem de gehaktballen uit de pan.

Optioneel: Blus het bakvet af met 150 ml water en roer de aanbaksel los. Laat de jus tot gewenste dikte inkoken en breng eventueel op smaak met nog een beetje peper.