Je kunt deze repen van Leef puur natuur gemakkelijk zelf maken en bewaren in de koelkast of vriezer zodat je er meerdere dagen iets aan hebt.
Eet niet meer dan 1 havernoten reep per dag; ondanks dat het natuurlijke suikers bevat kun je hier niet onbeperkt van eten.
Ingrediënten voor +/- 10 stuks
150 gram pitloze dadels
150 gram havermout
50 gram ongezouten noten
40 gram ahornsiroop
2 el kokosolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de dadels glad in een keukenmachine, voeg daarbij 2 el water voor een gladde puree.
Hak de noten grof en meng deze samen met de havermout door de dadelpuree.
Verwarm de ahornsiroop samen met de kokosolie in een steelpan en voeg deze bij het mengsel.
Roer alles goed door elkaar.
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel.
Bak de haverrepen in circa 25-30 min af.
Laat afkoelen en snijd in circa 10 gelijke repen. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast of vriezer.