Gespecialiseerde huidtherapeuten bij DermaClinic

Een huidtherapeut is een paramedisch specialist. De benaming ‘huidtherapeut’ is wettelijk beschermd wat betekent dat alleen mensen die hiervoor een specifieke hbo-opleiding hebben voltooid zichzelf zo mogen noemen. Uiteraard zijn de huidtherapeuten van DermaClinic geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent en kunt vertrouwen op de best mogelijke behandeling.

Wat doen onze huidtherapeuten

De huidtherapeut zorgt voor ons grootse orgaan: de huid. Veel mensen hebben een huidaandoening en worden daardoor belemmerd in hun dagelijks leven. Je huid is immers zichtbaar voor iedereen en dat kan je heel zelfbewust maken. Een huidtherapeut kan met de juiste vorm van huidtherapie, huidproblemen behandelen en voorkomen. Huidproblemen en huidaandoeningen komen voor in veel verschillende soorten wat het werkveld van een huidtherapeut erg breed maakt. Denk hierbij aan medische huidproblemen tot aan behandelingen voor een cosmetisch gewenst effect, de huidtherapeut kan de juiste behandeling bieden. Huidtherapie is direct en voor iedereen toegankelijk zonder een verwijzing van een dokter of huisarts. Boek je gratis online consult.

Behandelingen van huidtherapie

Naast het behandelen van de huid kan je van de huidtherapeut ook een persoonlijk advies krijgen waarmee je de huidklachten kunt voorkomen en de huid zo goed mogelijk kunt verzorgen. Onze huidtherapeut kan je onder andere helpen met:

Acne en Roscea behandelen met huidtherapie

Acne en Rosacea zijn veelvoorkomende huidproblemen die goed te behandelen zijn. Hoewel vaak gedacht wordt dat acne alleen bij jongeren voorkomt, is dat niet waar. Ook op latere leeftijd kan je last hebben van acne of acne littekens. Acne kan ontstaan door verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de hormonen, een verhoogde talgafscheiding of door verhoorning van de huid. Ook kunnen er invloeden zijn van buitenaf zoals bijvoorbeeld het gebruik van verkeerde make-up of cosmetica die een negatief effect hebben op de huid. Boek je gratis consult.

Hyperpigmentatie behandelen met huidtherapie

Bij hyperpigmentatie of pigmentvlekken is er sprake van een vermeerdering van pigment in de huid door een toename van pigmentcellen of een verhoogde productie van pigment. Pigment is in de vorm van melanine aanwezig in de pigmentcel. Pigmentatie zorgt ervoor dat de huid op bepaalde plekken donkerder is dan op de rest van de huid. De verkleuring van de pigmentvlekken kan bruin, grijs of zelfs zwart zijn. Hyperpigmentatie kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn maar ook op latere leeftijd ontstaan. Een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen is een IPL-behandeling. IPL werkt met lichtflitsen die pigmentkorrels absorberen waardoor het melanine verpulvert. Het pigment wordt naar de bovenste huidlaag getrokken waar een flinterdun korstje ontstaat die na een paar dagen eraf zal vallen. Na één tot drie behandelingen zullen de vlekken verdwijnen en heb je weer een egale huid.

Huidverjonging en huidverstrakking met huidtherapie

Huidverslapping wordt veroorzaakt doordat de huid door de jaren heen gaat hangen. De oorzaken daarvan zijn een verminderde aanmaak van nieuwe cellen, collageen en elastinevezels. Ongeacht of je een gezonde levensstijl hebt met gezonde voeding en voldoende beweging, kan je last hebben van bepaalde probleemzones. Deze probleemzones in het gezicht kunnen ervoor zorgen dat je niet tevreden bent met jouw uitstraling. Met de juiste huidtherapie in de vorm van laserbehandelingen kan de huidtherapeut een persoonlijk plan opstellen en aan jouw wensen voldoen. Wij werken met de ClearLift Laser en de Fractional Laser voor huidverstrakking in het gelaat. Deze behandeling kan ook worden ingezet als litteken behandeling. De huid van een litteken heeft een verhard onderhuids bindweefsel die met de lichtflitsen van de laser versoepeld kan worden.

huidtherapie laser

Laserontharing door de huidtherapeut

Een gladde huid het hele jaar door zonder veel gedoe, dat klinkt waarschijnlijk als muziek in de oren. DermaClinic is gespecialiseerd veilig, effectief en permanent ontharen met de Soprano ICE Diode laser met de Soprano ICE Diode laser geeft permanente haarreductie. Het pigment in het haarzakje en de omliggende bloedvaatjes absorberen het laserlicht waardoor het haarzakje beschadigt en afsterft. Anders dan bij traditionele laser en IPL-laser, worden de haarfollikels met de SHR en HR-techniek geleidelijk opgewarmd. Met het laserhandstuk gaan we continu bewegend over de huid. Dit kan zorgen voor een warm en licht branderig gevoel, waardoor de behandeling niet door iedereen als geheel pijnloos wordt ervaren. Om die reden gebruiken we een koelmechanisme. Hiermee zorgen we dat de behandeling veel beter te verdragen is. Gemiddeld zijn er 8 tot 12 behandelingen nodig voor optimale ontharing. Het exacte aantal behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied en de kleur en dikte van de haren. Omdat er bij het gebruik van de laser warmteontwikkeling nodig is, kan het zijn dat er tijdens de behandeling een lichte prikkeling gevoeld wordt. 

VIP360 consult en op maat behandelplan

Elk mens is anders en dus ook elke huid. Ongeacht de staat van jouw huid en jouw huidproblemen, kan onze huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van acne, rosacea, overbeharing, huidverslapping of littekens. Heb je andere huidaandoeningen of klachten? Met behulp van de juiste vorm van huidtherapie kunnen klachten verminderen of zelf helemaal verdwijnen. De huidtherapeuten van DermaClinic zijn hoogopgeleid met veel ervaring en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Zo weet je zeker dat je deskundig wordt geholpen.

huidtherapie

Huidtherapie voor thuis

C-ME skincare gebruik je thuis om de behandeling extra kracht bij zetten. Ontdek de producten van C-ME en word je eigen huidtherapeut!

Hoogopgeleide huidtherapeuten

Het beste advies voor je huid

8 locaties in heel Nederland

Altijd in de buurt

Persoonlijk behandelplan

Het beste voor jouw huid

Ervaringen