“Wij prikkelen elkaar”

INTERVIEW MET RITA BORGHMANS BULTS, EIGENARESSE VAN ISIS INSTITUUT VOOR HUIDVERBETERING IN EMMEN DOOR DR. CATHARINA MEIJER, COSMETISCH ARTS EN DIRECTEUR VAN DERMACLINIC OVER HUN JARENLANGE SAMENWERKING. DIT INTERVIEW IS VERSCHENEN IN DE SCHOONHEIDSSPECIALIST.

Wat is voor jou aanleiding geweest voor samenwerking met een cosmetisch arts?

Heel duidelijk de toenemende vraag van mijn klanten naar de mogelijkheden van injectables. Toen ik ook nog merkte dat ze hun heil elders gingen zoeken, was dit aanleiding om zelf een cosmetisch arts in huis te halen. Het eerste gesprek dat ik met jou, al meer dan 10 jaar geleden voerde, wekte bij mij gelijk vertrouwen. Doorslaggevend voor mij waren je opvattingen over kwaliteit en veiligheid. Ik wil mijn klanten immers iets aanbieden waar ik zelf volledig achter kan staan en waar zij op kunnen vertrouwen.

Maandelijks ben ik bij jou in de salon. Het lijkt erop dat het je weinig moeite kost om deze dagen vol te plannen. Moet je hier veel inspanningen voor verrichten?

Nee, dat gaat eigenlijk vanzelf. Allerbelangrijkst zijn de gesprekken die ik rechtstreeks met mijn klanten heb. Gewoon heel simpel, praten over de mogelijkheden en producten. Daarnaast heb ik onze samenwerking duidelijk op mijn website vermeld inclusief alle data van het hele jaar dat jij hier bent. Dat vindt iedereen heel handig. Een actieve communicatie via Facebook helpt daar ook bij.

Wat is voor jouw salon een meerwaarde van onze samenwerking?

Als specialist loop ik ook tegen mijn grenzen aan. In het verleden stuurde ik nog wel eens mensen door naar een dermatoloog. Vaak kregen ze dan medicatie toegediend, waar uiteindelijk de huid niet beter van werd. Ik vind het heel fijn de wijze waarop jij het aanpakt. Eerlijke voorlichting en als mensen twijfelen ze de tijd geven er goed over na te denken. Daarnaast heb ik heel duidelijk een toename gemerkt van het aantal nieuwe klanten. Het spreekt zich duidelijk rond. Zo heb ik ook mee gemaakt dat vriendinnen elkaar bij mij op zo’n dag tegenkwamen. Iets wat ze niet van elkaar wisten. Dat levert altijd leuke taferelen op.

Heeft onze samenwerking jouw persoonlijk ook iets gebracht?

Ja zeker. Ik heb altijd een honger naar vakkennis en naar nieuwe dingen. Wil me graag blijven ontwikkelen. Ben dan ook erg blij met de regelmatige trainingen die ik via jullie krijg. Dankzij jou ben ik met de producten van ZO Skin Health en later ook ZO Medical van Dr. Obagi gaan werken.

Mooi gezegd, honger naar kennis. Ben wel benieuwd, hoe werkt dit voor jou in de praktijk?

Wij prikkelen elkaar. Dat vind ik zo leuk aan onze samenwerking. Recentelijk attendeerde jij mij op de nieuwe wet hygiëne preventie. Dat ook wij als salon hieraan moeten voldoen. Dankzij jou ben ik mij daar nu in aan het verdiepen en voer ik hier een daar de nodige aanpassingen door. Een mooi voorbeeld zijn de zeepdispensers. Deze moet je volgens de nieuwe wet met je ellenboog kunnen bedienen. Daar had ik nou zelf nooit bij nagedacht.

Welk advies zou je aan anderen willen geven die nog twijfelen over een samenwerking met een cosmetisch arts?

Let op kwaliteit en veiligheid! Het is zo belangrijk dat je op het gebied van injectables bijvoorbeeld met een gekwalificeerd arts samenwerkt. Ik stoor mij mateloos aan de wildgroei van ongekwalificeerde aanbieders. Zie dat er in mijn omgeving zelfs party’s worden georganiseerd, waar dan even iemand komt prikken. Of tandartsen en zelfs fysiotherapeuten die opeens dollartekens in hun ogen krijgen. Elk zichzelf respecterend instituut moet niet met dat soort mensen in zee gaan. Ik zou zeggen, behoed je klanten hiervoor.

En dan mijn laatste vraag. Ik kom zelf uit het Noorden en kom vaak het vooroordeel tegen dat Noorderlingen minder met hun uiterlijk bezig zijn. Hoe zie jij dit?

Ik heb het idee dat Noorderlingen op het gebied van huidverjonging alleen iets voorzichtiger zijn. Ze zijn absoluut met hun uiterlijk bezig. Staan hier ook zeker open voor en zijn er ook zeker mee bezig. Maar ze stappen niet overal op af. Het moet wel veilig zijn. Tja, en daar zie je het succes van onze samenwerking weer terug.

27 januari 2017
Catharina Meijer en Rita Borghmans Bults

Meer In de media

  • Afspraak maken
  • Ik heb een vraag