5 tips voor een gezonde huid

Een gezonde en stralende huid: dat wil iedereen wel. Gelukkig heeft u de conditie van uw huid voor een deel zelf in de hand. Speciaal voor u hebben we 5 gouden tips voor een mooie huid op een rijtje gezet.

1. Bescherm uw huid goed

De huid is ons grootste orgaan en beschermt ons lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals hitte, kou, stoten en druk. Onze huid krijgt dagelijks veel te verduren. De zon, vrije radicalen en andere externe factoren kunnen onze huid beschadigen en zorgen voor vroegtijdige veroudering. Ondersteun uw huid met een anti-oxidantenserum. Dit serum beschermt uw huid tegen vrije radicalen. Gebruik daarnaast altijd een goede zonbescherming met UV-A en UV-B.

2. Activeer uw huid met huidbehandelingen

Naarmate u ouder wordt, is de huid steeds minder in staat zichzelf te vernieuwen. Hierdoor ontstaan rimpeltjes, pigmentvlekken en een vale teint. Alleen cosmetica gebruiken is dan niet meer voldoende. Met een (medische) huidbehandeling activeert u de huid in de diepere huidlagen. Met dieptepeelings, fractional laser, ZO Medical van Obagi en injectables frist u de huid weer op. De huid wordt zo gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken en zorgt voor een snellere celvernieuwing.

3. Leef gezond

Roken en alcohol zijn funest voor de conditie van uw huid. Ook langdurige stress, slaapgebrek en ziekte hebben zijn weerslag op uw huidconditie. Natuurlijk heeft u niet alles in de hand, maar we adviseren u om zo gezond mogelijk te leven. Neem op tijd rust, drink voldoende water en beweeg regelmatig. Dit heeft een positief effect op uw huid.

4. Gezonde voeding

Een gezonde levensstijl begint bij goede voeding. Een mooie huid komt van binnenuit. Wat u eet en drinkt heeft direct effect op de conditie van uw huid. In het algemeen geldt: zorg voor voldoende vitaminen, mineralen en eiwitten. Eet en drink zo weinig mogelijk e-nummers en voorbewerkte voedingsmiddelen.

5. Nutricosmetics

De huid heeft essentiële bouwstoffen nodig die onze voeding niet altijd biedt. Ons hedendaagse voedingspatroon staat ver af van de natuurlijke behoeften van de huid. Daarom adviseren we u om, als aanvulling op gezonde voeding, nutricosmetics in te nemen. Nutricosmetics zijn voedingssupplementen die de gezondheid van de huid onderhouden. Nutricosmetics voeden de huid van binnenuit en geven uw huid de juiste bouwstoffen om zich te vernieuwen en herstellen. Deze voedingssupplementen zijn 100% natuurlijk en bevatten geen toevoegingen.

Geplaatst in: De huid

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Vrouw met gezonde huid

Kennisplein

  • Boek online
  • Ik heb een vraag