Komen na het scheren uw haren dikker terug?

Kiest u voor scheren als u bijvoorbeeld uw oksels of benen onthaart? U heeft misschien het idee dat de haartjes na het scheren dikker en harder terugkomen. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Haren groeien niet dikker terug

Het antwoord is eenvoudig: nee. Haar groeit met een bepaalde dikte uit het haarzakje en wordt niet dikker wanneer u het scheert. Uw haargroei is genetisch en hormonaal bepaald. Wanneer u ouder wordt, kan er onder invloed van hormonen wel meer lichaamsbeharing ontstaan. Vaak neemt de dikte van de haren dan ook toe.

Stugge stoppels

De eerste stoppeltjes na het scheren voelen altijd stug. Dat komt omdat u de haar bij het scheren vlak afscheert. Van nature groeien nieuwe haren in een punt vanuit het haarzakje. Hierdoor lijkt het alsof uw haren dubbel zo hard terugkomen. Dat is gelukkig niet waar. Scheren is nooit van invloed op uw haarfollikels, want die bevinden zich aan de binnenkant van uw huid. De haar die u afscheert is levenloos.

Irritatie na het scheren

Heeft u na het scheren last van roodheid, bultjes of irritatie? Bij het scheren wordt de haar iets uit de huid getrokken en schuin afgeschoren. Het uiteinde van de haar krijgt dan een scherpe punt. Dit scherpe puntje kan bij het terugveren van het haartje in de wand van het haarzakje gaan prikken, de uitgang van het haarzakje blokkeren en uiteindelijk onder de hoornlaag van de huid doorgroeien, waardoor weefselreactie ontstaat.

Schoon en scherp mesje

Wanneer het haarzakje ingroeit in de huid, kan dit leiden tot een ontstekingsreactie. Het haartje veroorzaakt een blokkade, waardoor het talg dat uw talgkliertjes afgeven opgehoopt raakt. Het is daarom verstandig altijd een schoon en scherp meisje te gebruiken bij het scheren.

Duurzaam ontharen

Heeft u geen zin meer in het werk en de tijd die het scheren van ongewenste haartjes kost? Dan is permanent ontharen met laser een goede oplossing voor u. Deze haarfollikels komen ook niet meer terug. Uw huid voelt altijd zacht en glad aan. Bovendien bent u met duurzaam ontharen verlost van huidirritatie door het scheren.

Geplaatst in: De huid

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Bindweefselmassage benen

Kennisplein

  • Boek online
  • Ik heb een vraag