Overbeharing, pigmentatie, vaatjes, grove poriën: voor bijna elke cosmetische indicatie is er een laserbehandeling ontwikkeld. Maar wanneer kan je het beste beginnen het een traject laserbehandelingen? En, waarmee moet je rekening houden als je met een laserbehandeling begint? 

Hoe werkt een laserbehandeling

Laten we bij het begin beginnen. Een laser is een lichtapparaat. Elke flits die uit een laserapparaat komt, is een hele sterke, gebundelde vorm van het licht. Die sterke, gebundelde laserstraal wordt in de huid geflitst. De huid ontvangt dan veel meer licht dan dat het normaal gewend is. Bij bijna elke laserbehandeling is dat te zien dat de huid rood wordt. Dit is een gewenste reactie maar geeft de behandelaar ook een teken dat de huid gevoelig en kwetsbaar geworden is. Vanwege die toegenomen gevoeligheid en kwetsbaarheid raden behandelaren daarom altijd aan om in de koude maanden te beginnen met laserbehandelingen. De herfst- en de wintermaanden zijn daar dus perfect voor.

Waar je op moet letten tijdens laserbehandelingen

Doordat er meer licht is toegediend dan de huid normaal gewend is, wordt deze gevoeliger voor licht. De huid kan voor korte tijd weinig tot geen licht meer verdragen. Wanneer je na een laserbehandeling in het zonnetje op het terras gaat zitten, ontvangt je huid veel licht door de zon. Omdat je huid dan al de maximale hoeveelheid aan licht toegediend heeft gekregen, verbrand je veel sneller dan normaal. De huid heeft tijd nodig om te herstellen en te veel blootstelling aan zonlicht kan een negatieve invloed kan hebben op het verloop van het traject van jouw laserbehandelingen. Na een zonverbranding kan je huid ook makkelijker pigment aanmaken. Je huid wordt donkerder. Dat betekent dat de behandelaar het laserapparaat zo moet instellen om te voorkomen dat je nog een keer verbrandt of dat er pigmentverschuivingen in de huid plaatsvinden door de laserbehandeling. Het kan zijn dat door een veiligere, lage instelling de laserbehandeling minder effectief is en je meer behandelingen nodig hebt om het beoogde resultaat te halen. 

Beste tijd voor Laserbhandeling

In het najaar en in de winter is er minder zonlicht en blijven we over het algemeen meer binnen. Daardoor is de kans op verbranding of verkleuring en pigmentverschuiving veel lager wat zorgt voor mooie resultaten na de laserbehandelingen. Ook is het fijner om in de winter binnen te zitten na een laserbehandeling dan in de zomer. De behandelingen hoeven niet uitgesteld te worden omdat je bruin bent geworden en mocht je wel een zonnige wandeling maken, draag dan altijd een SPF 30 of hoger! 

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Blog