Overbeharing, pigmentatie, vaatjes, grove poriën: voor bijna elke cosmetische indicatie is er een laserbehandeling ontwikkeld. Maar wanneer kan je het beste beginnen het een traject laserbehandelingen? En, waarmee moet je rekening houden als je met een laserbehandeling begint? 

Hoe werkt een laserbehandeling

Laten we bij het begin beginnen. Een laser is een lichtapparaat. Elke flits die uit een laserapparaat komt, is een hele sterke, gebundelde vorm van het licht. Die sterke, gebundelde laserstraal wordt in de huid geflitst. De huid ontvangt dan veel meer licht dan dat het normaal gewend is. Bij bijna elke laserbehandeling is dat te zien dat de huid rood wordt. Dit is een gewenste reactie maar geeft de behandelaar ook een teken dat de huid gevoelig en kwetsbaar geworden is. Vanwege die toegenomen gevoeligheid en kwetsbaarheid raden behandelaren daarom altijd aan om in de koude maanden te beginnen met laserbehandelingen. De herfst- en de wintermaanden zijn daar dus perfect voor.

Waar je op moet letten tijdens laserbehandelingen

Doordat er tijdens een laserbehandeling meer licht wordt toegediend dan de huid normaal gewend is, wordt deze gevoeliger voor licht. De huid kan voor korte tijd weinig tot geen licht meer verdragen. Wij benadrukken daarom ook om na een laserbehandeling je huid niet direct bloot te stellen aan zonlicht. Je huid heeft namelijk al de maximale hoeveelheid licht tijdens de behandeling toegediend gekregen, waardoor je huid bij nog meer blootstelling aan de zon veel sneller zal verbranden dan normaal.

De huid heeft tijd nodig om te herstellen en te veel blootstelling aan zonlicht kan een negatieve invloed hebben op het verloop van het traject van jouw laserbehandelingen. Na een zonverbranding kan je huid ook makkelijker pigment aanmaken. Je huid wordt namelijk donkerder. Dat betekent dat de behandelaar het laserapparaat zo moet instellen om te voorkomen dat je nog een keer verbrandt of dat er pigmentverschuivingen in de huid plaatsvinden door de laserbehandeling. Het kan zijn dat door een veiligere, lage instelling de laserbehandeling minder effectief is en je meer behandelingen nodig hebt om het beoogde resultaat te halen. 

Beste tijd voor Laserbhandeling

In het najaar en in de winter is er minder zonlicht en blijven we over het algemeen meer binnen. Daardoor is de kans op verbranding of verkleuring en pigmentverschuiving veel lager, wat zorgt voor mooie resultaten na de laserbehandelingen. Ook is het fijner om in de winter binnen te zitten na een laserbehandeling dan in de zomer. De behandelingen hoeven niet uitgesteld te worden omdat je bruin bent geworden en mocht je wel een zonnige wandeling maken, draag dan altijd een SPF 30 of hoger! Zeker met laser ontharen is het najaar en de winter de perfecte tijd om te starten. Zo hoef je tijdens de zomer al niet meer na te denken over moeten scheren, waxen of epileren! 

Populairste laserbehandeling bij DermaClinic

De populairste laserbehandeling die wij uitvoeren is laser ontharen. Laserontharing met de Soprano ICE Diode laser geeft permanente haarreductie wanneer dit goed onderhouden wordt. Het pigment in het haarzakje en de omliggende bloedvaatjes absorberen het laserlicht. Hierdoor beschadigt het haarzakje en breekt de haar af. Anders dan bij traditionele laser en IPL (Intense Pulse Light) worden de haarzakjes met de SHR en HR-techniek geleidelijk opgewarmd.

DermaClinic is gespecialiseerd in duurzaam ontharen met laser. Onze kliniek werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes, zoals de Soprano ICE Diode laser. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold en alle laserbehandelingen worden uitgevoerd door een huidtherapeut (gelaat en lichaam) of schoonheidsspecialist (lichaam). Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw ongewenste lichaamsbeharing? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Blog