Suiker is niet alleen lekker, maar ook erg verslavend. Als je minder suiker gaat eten, zal je echt even moeten afkicken. Maar hoe doe je dat? Onderstaand 6 tips:

1. Noten als tussendoortje
Snak je naar een lekker maar verantwoord tussendoortje? Neem dan een handje noten (ongezouten). Noten zijn een van de beste soort tussendoortjes die je kunt nemen. Ze bevatten lekker veel goede vetten en eiwitten. Hierdoor zit je lichaam al vrij snel vol.

2.  Stukje pure chocolade
Chocolade mag ook! Maar dan wel de écht pure chocolade. Hoe puurder hoe beter. Neem bijvoorbeeld 87% puur of hoger. Deze vind je vaak bij natuur- en gezondheidswinkels.

3.  Geen suiker in je koffie of thee
Het lijkt logisch, maar dat is het niet voor iedereen. Je bent het misschien al jaren gewend waardoor het automatisch gaat. Maar probeer het te laten!

4.  Vermijd hongergevoel
Zorg ervoor dat je een hongergevoel voorkomt. Eet je gezonde maaltijden, kies voor gezonde tussendoortjes zodat je niet gaat snaaien of toch zwicht voor die koek of dropjes.

5. Blijf genoeg sporten
Zorg dat je voldoende beweegt en minstens 2 keer per week sport. Hiermee verband je lichaamsvet en vermijd je suikerrijk voedsel.

6. Geef jezelf de tijd
Het afkicken van suiker is van tijdelijke aard. Het begin zal het moeilijkst zijn, maar het wordt echt makkelijker! Daarna is het een kwestie van volhouden, dat vraagt natuurlijk ook discipline en doorzettingsvermogen. Dit gaat met stapjes. Belangrijk is wel dat je die stapjes blijft zetten. En natuurlijk mag je af en toe nog genieten van een koekje of stukje taart. Dan is heus niet alles voor niets geweest.

Bron: makkelijkafvallen.eu

Bekijk ook:

Tips voor suikervrije cocktails

Tips vermijden verborgen suikers

Tip suikerscrub

Tips voor een stralende huid