Patricia (39 jaar) doet mee aan Minder Suiker Maart, een initiatief van DermaClinic.

‘Vorige maand zag ik de oproep van DermaClinic om een maand lang minder suiker te eten voorbij komen op tv. Ik werd meteen getriggerd om mee te doen. Al geruime tijd voelde ik me futloos en zat ik niet lekker in mijn vel. Als ik in de spiegel keek, zag ik duidelijk de tekenen van huidveroudering.’

Het roer om
‘In mijn familie komt een zeldzame vorm van leukemie voor: het Emberger syndroom. Aan deze ziekte zijn al meer dan dertig familieleden overleden; afgelopen januari heb ik nog een zus verloren. Mijn dochter en ik hebben het gen gelukkig niet. Juist omdat ik zo veel geluk heb gehad, wil ik er alles aan doen om zo gezond mogelijk te leven. Voeding heeft een enorme invloed op lijf en leden, dat werd me na het bekijken van het item op EditieNL wel duidelijk. Ik ben nogal een snoepkont maar wist dat het roer echt om moest. Meteen na de uitzending ben ik daarom begonnen aan de minder suiker-challenge.

Afkickverschijnselen
Het was niet makkelijk. De eerste dagen had ik veel last van hoofdpijn en kreeg ik een droge, schilferige huid. Ik voelde me echt een junk, mijn lichaam schreeuwde gewoon om toegevoegde suikers. Toch heb ik doorgezet, want juist deze signalen bevestigden voor mij dat mijn lichaam bezig was om afvalstoffen af te voeren. Veel water drinken hielp. Na twee weken waren de ‘afkickverschijnselen’ voorbij.

Nog steeds lekker eten
Aan hoeveel voeding suiker is toegevoegd, daar schrok ik wel van. Toch kun je je boodschappen gewoon bij de reguliere supermarkt halen, als je goed op de etiketten let. Ik begin de dag met twee crackers en een shake. ’s Middags eet ik volkoren brood met kaas. Veel kaassoorten bevatten trouwens toegevoegde suikers, daar moet je wel even op letten. In de avond maak ik een gerecht met pasta of rijst met veel groenten en een zelfgemaakte saus. Als ik zin heb in iets lekkers, bak ik bijvoorbeeld een taartje met veel fruit. Ik heb totaal niet het gevoel dat ik mezelf van alles ontzeg.

Stralende huidInmiddels ben ik maar liefst drie kilo kwijt. Verder zijn mijn wallen als sneeuw voor de zon verdwenen en mijn huid straalt! Ook barst ik van de energie. Ik ga na deze maand zeker door met het vermijden toegevoegde suikers. Voor mij is minder suiker eten niet langer een challenge, maar een way of life.’

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Nieuws uit de branche