Vroeger wilde ik architect of beeldhouwer worden; creëren is wat ik het liefste doe. Later raakte ik gebiologeerd door de mens en de manier waarop wij functioneren. Ik koos ervoor om medicijnen te studeren en na mijn studie bleef het creatieve aspect van de geneeskunde lonken. Onze uiterlijke verandering – wanneer we ouder worden – intrigeert mij. Wat gebeurt er precies in dit proces en wat kun je doen om er op oudere leeftijd toch zo gezond en uitgerust mogelijk uit te blijven zien? To grow old gracefully, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen.

Cosmetische geneeskunde van de beste kwaliteit

Deze vraag en de drive om het antwoord daarop te kunnen geven brachten mij bij de cosmetische geneeskunde. De ontwikkelingen in ons vak volgen elkaar in razend tempo op en het is dan ook een uitdaging om hier goed van op de hoogte te blijven, teneinde de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) zit ik dicht op het vuur. Al jarenlang maak ik mij sterk voor kwaliteitsverbetering in de cosmetische geneeskunde. Een absolute must, omdat er zich nogal wat beunhazen op het cosmetisch geneeskundige pad bevinden. Gelukkig vindt er binnen de Nederlandse Stichting Esthetische Geneeskunde (NSEG) een goede samenwerking plaats tussen plastisch chirurgen, dermatologen, kaakchirurgen, KNO-artsen, oogartsen en cosmetisch artsen. Ik ben er trots op dat ik aan de wieg heb gestaan van de oprichting van deze stichting; een belangrijke stap voorwaarts om samen het vak ‘cosmetische geneeskunde’ op verantwoorde wijze te kunnen uitbouwen. Een van de eerste positieve resultaten van deze samenwerking is de geboorte van een erkende opleiding voor cosmetische artsen.

Schoonheid zit van binnen en van buiten

Ik geloof dat schoonheid zowel van binnen als van buiten komt. Levensstijl en levensinstelling zijn van grote invloed op ons uiterlijk. De buitenkant is nu eenmaal de buitenkant van de binnenkant. Met het ouder worden verliest de huid haar gezonde glans en fijne structuur. Ze wordt gevoeliger voor ontstekingen en pigmentvlekken. Ook kan ze worden geconfronteerd met littekens. Het is fijn dat we dit tegenwoordig goed kunnen behandelen. Een gezonde huid is ons belangrijkste visitekaartje en heeft een magische aantrekkingskracht; niet alleen voor anderen, maar ook voor onszelf. Een mooie en gezonde huid helpt onze innerlijke schoonheid te benadrukken. Zo beïnvloeden binnen- en buitenkant elkaar voortdurend. Mijn ervaren team en ik zijn gespecialiseerd in verjonging op een zo natuurlijk mogelijke manier. Naar mijn mening mogen en kunnen we de natuur een handje helpen met als doel een frisse, gezonde en uitgeruste uitstraling, die past bij uw eigen gevoel en beleving van u zelf.

8 eigen klinieken

Met diverse behandellocaties door het hele land en 8 eigen klinieken kan ik met DermaClinic dagelijks vele mensen helpen om mooier en gelukkiger door het leven te gaan. Ondanks mijn achtergrond in de chirurgie, is het mijn streven geworden om voor een zo mooi mogelijk resultaat te gaan zónder ingrijpende operaties. Kleine operaties, zoals een ooglidcorrectie of huidoneffenheden verwijderen, voeren wij zelf uit. Indien een grotere chirurgische ingreep gewenst is, krijgen onze cliënten voorrang bij de plastische chirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze samenwerking biedt onze cliënten extra zekerheid. Bovendien biedt het kansen voor wetenschappelijk onderzoek in de cosmetische geneeskunde. Als gepromoveerd arts in de chirurgie ken ik het belang van een goede wetenschappelijke onderbouwing voor de echte vooruitgang in het vak en draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Het grote geheel

Bij DermaClinic gaan we voor het grote geheel én het maximale resultaat. Om dat te kunnen bereiken is een echt commitment nodig, zowel van de behandelaar als van de cliënt. Met elkaar gaan we voor een optimaal en duurzaam resultaat, dat op die manier echt mogelijk is. Daarom geven wij bij DermaClinic veel aandacht aan het begeleiden van onze cliënten. Deze persoonlijke aandacht en intensieve samenwerking maken bij ons het grote verschil.

Dr. Catharina Meijer, arts-directeur bij DermaClinic