Een lekkere suikervrije paasstol, gezoet met gedroogd fruit. Hij heeft zelfs een lekkere spijsvulling. Recept van Blij Suikervrij.

 

Ingrediënten
100 gram amandelmeel
100 gram volkoren speltmeel
250 gram Griekse yoghurt (volvet), of 240 gram ongezoete sojayoghurt
2 eieren
75 gram rozijnen
25 gram moerbeien (of stukjes gedroogde abrikoos)
50 gram walnoten
rasp van 1/2 citroen
1 theelepel kaneel
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
flinke snuf zout
Voor het spijs

75 gram amandelmeel
75 gram dadels
scheutje plantaardige melk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de spijs door het amandelmeel in een keukenmachine te mengen met de dadels. Als de dadels wat droog zijn zal het mengsel zich niet meteen tot een plakkerige bal vormen. Voeg dan een klein scheutje plantaardige melk toe totdat je een mooie egale bal spijs krijgt. Dek het spijs even af, en plaats het in de koelkast.

Klop in een kom de eieren los samen met de Griekse yoghurt. Voeg dan het speltmeel, amandelmeel, de kaneel, wijnsteenbakpoeder, zout, citroenrasp, moerbeien en rozijnen toe en roer het geheel goed door elkaar. Had de walnoten fijn en voeg deze als laatste toe aan het beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier, of vet deze goed in. Schep een derde van het beslag in de cakevorm. Vorm dan van de bal spijs een lange strook die precies in de cakevorm past en plaats deze op het beslag. Schep dan de rest van het beslag op het spijs en verdeel het mengsel goed. Garneer de paasstol naar wens nog met wat spelt- of havervlokken

Bak de stol dan af in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten en laat hem even kort afkoelen voor je deze aansnijdt.