Een professionele cosmetische peeling is één van de beste huidbehandelingen om weer een stralende, frisse gloed tevoorschijn te halen. Maar een peeling kan nog véél meer voor de huid betekenen, zo weten onze ervaren, medisch geschoolde huidexperts.

DermaClinic is één van de weinige klinieken in Nederland waar zowel cosmetische als medische peelings mogelijk zijn – van eenmalig, ter aanvulling op een andere behandeling, tot diverse mogelijkheden in kuurverband, bijvoorbeeld in combinatie met het gebruik van medische huidverzorgingsproducten van C-ME Skincare (onder professionele begeleiding). De peeling behandelingen geven optimaal resultaat met het juiste gebruik van skincare producten thuis. 

Wat doet een cosmetische peeling? 

Een peeling is een intensieve vorm van exfoliëren, waarbij het bovenste toplaagje van de opperhuid verwijderd wordt. Kort gezegd: de huid wordt als het ware eerst ‘beschadigd’, waarna de huid zichzelf direct zal gaan herstellen en een jonger, gladder, egaler en frisser huidbeeld zal verschijnen. Dit natuurlijke herstelproces heeft direct effect aan de buitenkant maar op lange termijn ook in de diepere huidlagen. 

Een peeling is geschikt als: 

  • Pigmentvlekken aanwezig zijn. 
  • De huid een vermoeide, doffe uitstraling heeft. 
  • De huid een grove, onregelmatige structuur heeft. 
  • Bij zichtbare tekenen van zonschade (lijntjes, droogte, vlekken). 
  • Algehele opfrisbeurt van een slappe, verouderde huid. 
  • Intensief herstel van huidbeschadigingen, zoals (acne)littekens. 

Cosmetische en medische peelings 

Voor je een peeling overweegt, is het belangrijk te weten: de ene peeling is de andere niet. 

Er is een groot verschil in cosmetische peelings met weinig of lichte bijwerkingen; en de intensere, medische peelings die uitsluitend door medisch geschoolde huidexperts of artsen uitgevoerd mogen worden (zoals bij DermaClinic). Dit heeft te maken met het verschil in de sterkte van de peeling, zoals de concentratie fruitzuren, TCA’s of gebruik van Fenol en hoe diep deze in de huidlagen binnendringen. 

Een medische peeling is altijd op basis van een hoge, gecontroleerde dosering van krachtige zuren (zoals retinol of TCA) en mag zodoende enkel door medici uitgevoerd worden. Er bestaan ook mechanische peelings, zoals een intensere Fractional Laser of Clearlift Laser behandeling op basis van laserlicht. 

Voor alle huidtypes, elke huidskleur, huidwens of aging issue een geschikte peeling 

Benieuwd welke peeling het best bij uw huidtype en wensen past? Lees hier meer over onze peelings of maak vandaag nog een afspraak voor uitgebreide informatie per peelingbehandeling, de verschillen in concentraties, de tijdsduur, de bijwerkingen, de nazorg en meer. 

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Diversen