DE PEELING: EEN PERFECTE BOOST VOOR DE HUID

Een professionele peeling is één van de beste huidbehandelingen om weer een stralende, frisse gloed tevoorschijn te halen. Maar een peeling kan nog véél meer voor de huid betekenen, zo weten onze ervaren, medisch geschoolde huidexperts.

DermaClinic één van de weinige klinieken in Nederland waar zowel cosmetische als medische peelings mogelijk zijn – van eenmalig, ter aanvulling op een andere behandeling tot diverse mogelijkheden in kuurverband, bijvoorbeeld in combinatie met het gebruik van medische huidverzorgingsproducten (onder professionele begeleiding). De peeling behandelingen geven optimaal resultaat met het juiste gebruik van peeling producten thuis.

Een peeling is een intensieve vorm van exfoliëren

waarbij het bovenste toplaagje van de opperhuid verwijderd wordt. Kort gezegd: de huid wordt als het ware eerst ‘beschadigd’ waarna de huid zichzelf direct zal gaan herstellen en een jonger, gladder, egaler en frisser huidbeeld zal verschijnen. Dit natuurlijke herstelproces heeft direct effect aan de buitenkant maar op lange termijn ook in de diepere huidlagen.

Een peeling is geschikt als

 • De huid een vermoeide, doffe uitstraling heeft.
 • Pigmentvlekken duidelijk aanwezig zijn.
 • De huid een grove, onregelmatige structuur heeft.
 • Bij zichtbare tekenen van zonschade (lijntjes, droogte, vlekken).
 • Algehele opfrisbeurt van een slappe, verouderde huid.
 • Intensief herstel van huidbeschadigingen, zoals (acne)littekens.

Voor u een peeling overweegt, is het belangrijk te weten: de ene peeling is de andere niet.

Er is een groot verschil in cosmetische peelings met weinig of lichte bijwerkingen; en de intensere, medische peelings die uitsluitend door medisch geschoolde huidexperts of artsen uitgevoerd mogen worden (zoals bij DermaClinic). Dit heeft te maken met het verschil in de sterkte van de peeling, zoals de concentratie fruitzuren of tca’s, en hoe diep deze in de huidlagen binnendringen.

Een medische peeling

is altijd op basis van een hoge, gecontroleerde dosering van krachtige zuren (zoals retinol of tca) en mag zodoende enkel door medici uitgevoerd worden. Er bestaan ook mechanische peelings, zoals microdermabrasie waarbij het bovenste huidlaagje met een speciaal apparaat eraf wordt gepolijst; of een intensere Fractional Laser behandeling op basis van laserlicht.

Voor alle huidtypes, elke huidskleur, huidwens of aging issue een geschikte peeling

Wij werken met de peelingproducten en huidverzorging van het gerenommeerde Amerikaanse cosmeceutical merk ZO Medical, dat ooit is opgericht door de beroemdste dermatoloog van Hollywood, dr. Zein Obagi. De befaamde medische peelings van dr. Obagi zijn sterke peelingconcentraties op basis van retinol of trichloorazijnzuur (TCA). Bij DermaClinic bieden we bijvoorbeeld de 3 Step Stimulation Peel of de meest krachtige Control Depth Peel, met een noodzakelijke voor,- en nabehandeling (thuisgebruik) van de ZO Medical verzorgingsproducten.

Peeling-infographic

Klaar voor de eerste rokjesdag!

Bij DermaClinic zijn ook speciale bodypeelingen mogelijk. Een aanrader voor het herstel van extreem droge, schilferige benen tot eczeem, ruwe ellebogen of pukkeltjes op de bovenarmen. De Invisapeel in combinatie met dagelijks gebruik van de Body Emulsion geeft het beste resultaat.


Kuurtje?

Iedereen kan bij een DermaClinic vestiging terecht voor een cosmetische of medische peeling, maar sommige varianten geven in kuurverband het mooiste resultaat. Wij hebben de volgende mooie aanbiedingen:

 • Winterboost light: 1x Microdermabrasie & 1x Facial Stimulator Peel voor € 264,- € 249,-
 • Acne Special: 1x Microdermabrasie & 1 x Blue Peel Radiance voor € 264,- € 249,-
 • Happy New Skin: 3 x 3 Step Stimulation Peel voor € 1575,- € 1250,-*
 • Winter bootcamp: 2x Fractional Laser & 2x Facial Stimulator Peel voor € 998,- € 895,-
 • Lenteboost: 2x Fractional Laser & 2x Microdermabrasie voor € 930,- € 830,-

(*alleen geschikt voor klanten die al het ZO Medical protocol volgen)

Deze speciale winteractie is geldig t/m eind maart 2016. De lenteboost aanbieding geldt tot 30 april 2016.

Benieuwd welke peeling het best bij uw huidtype en wensen past? Maak vandaag nog een afspraak voor uitgebreide informatie per peelingbehandeling, de verschillen in concentraties, de tijdsduur, de bijwerkingen, de nazorg en meer.

Ons team van huidexperts adviseert u graag.

Dr. Catharina Meijer

Arts-directeur bij DermaClinic

 

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Nieuws uit de branche