1. Lees etiketten
Wil je eten zonder suiker? Bekijk altijd het etiket. Fabrikanten gebruiken tientallen ‘schuilnamen’ voor suiker die allemaal op hetzelfde neerkomen: geraffineerde suiker. Hieronder vind je een aantal veel voorkomende varianten van suiker:

·        Dextrose
·        Glucose-fructosestroop
·        Fructose
·        Fructosestroop
·        Glucosestroop
·        Siroop
·        Melasse

2. Kook zelf met verse producten
Wanneer je zelf kookt weet je precies wat er in je eten gaat, en dat is belangrijk als je wilt eten zonder suiker. Maak je eigen sauzen, je eigen salade dressings en je eigen soepen.

3. Beperk het drinken van ‘vers sappen’ uit pak en fles
Hoe gezond de verpakte vers sapjes er ook uitzien, ze barsten van de suikers. Beperk het drinken hiervan. Drink liever water, bruisend water, groene thee en koffie.

4. Honing is beter, maar houd mate
Honing is gezonder dan suiker, maar het is nog steeds rijk aan suiker. Gebruik het dus met mate! Dat geldt ook voor agave-siroop en ahorn-siroop. Als je wilt eten zonder suiker, verwerk dan heel fruit. Verwerk bijvoorbeeld banaan in je baksels of dadels, in plaats van suiker.

5. Niet persen maar blenden!
Als je dan zelf een sapje wil bereiden, pers het dan niet maar kies voor blenden.  Dit kun je doen door smoothies te maken. dan krijg je de volledige vrucht binnen, inclusief alle goede vezels en andere voedingsstoffen.

6. Snelle koolhydraten zijn als suiker voor je lichaam
Snelle koolhydraten die je vindt in brood, pasta, gekookte aardappelen, chips, rijst en vergelijkbare producten, zijn als suiker voor je lichaam. Schrap dergelijke voedingsmiddelen dus zoveel mogelijk uit het menu en vervang deze voor veel groenten.

 

Bron:Sochicken.nl

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Nieuws uit de branche