• 20 behandellocaties in Nederland
  • Ruim 12,5 jaar ervaring
  • Jaarlijks meer dan 15.000 behandelingen
  • Natuurlijk resultaat

Moedervlek

Moedervlek

Een moedervlek (ook wel melanocytaire naevus) is een heel normale, goedaardige ophoping van pigmentcellen. Sommige mensen hebben bijna geen moedervlekken, anderen hebben er tientallen. Soms zit de moedervlek op een cosmetisch storende plek of wordt deze ‘onrustig’. In een dergelijk geval is verwijderen wenselijk. Dit kan met een kleine, eenvoudige chirurgische ingreep te verwijderen.

Wat is een moedervlek en hoe ontstaan moedervlekken?

De medische term is melanocytaire naevus. Moedervlekken ontstaan als pigmentcellen extra dicht op elkaar in de huid zitten. U kunt met moedervlekken geboren worden, maar de meeste ontstaan gedurende uw leven. Hormonen kunnen het ontstaan bevorderen. Daarom krijgen veel mensen extra moedervlekken tijdens de puberteit. Ook zonlicht, erfelijkheid en zwangerschap zijn factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan. Gemiddeld heeft een persoon ongeveer 25 moedervlekken, maar deze aantallen liggen sterk uiteen.

Behandeling: excisie moedervlekken

Moedervlekken leiden slechts zelden tot problemen. Soms zit de moedervlek op een cosmetisch storende plek of word deze ‘onrustig’. Dit laatste kan in sommige gevallen duiden op huidkanker. Het chirurgisch wegsnijden (oftewel excisie) van de moedervlek kan dan verstandig zijn. Een excisie is een kleine, weinig ingrijpende vorm van huidchirurgie. Indien nodig wordt de huid plaatselijk verdoofd. Na excisie van de moedervlek kunt u direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Bij twijfel over mogelijke kwaadaardigheid sturen we het weefsel op voor onderzoek.

Specialist in het verwijderen van moedervlekken

DermaClinic is gespecialiseerd in het verwijderen van huidoneffenheden, zoals moedervlekken, met behulp van huidchirurgie. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden voor uw moedervlek? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online
Ik heb een vraag
Gratis consult aanvragen