• 20 behandellocaties in Nederland
  • Ruim 12,5 jaar ervaring
  • Jaarlijks meer dan 15.000 behandelingen
  • Natuurlijk resultaat

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die zich vaak uit op volwassen leeftijd. Veel voorkomende kenmerken van rosacea zijn blozen, roodheid, bultjes (papels), puistjes (pustels) en gesprongen bloedvaatjes (couperose). Deze kenmerken uiten zich vaak op de neus, wangen, kin en soms op het voorhoofd. De oorzaak van rosacea is niet bekend; mogelijk is het genetisch bepaald.

Rosacea verminderen

Rosacea wordt vaak als ontsierend ervaren. Omdat rosacea een medisch huidprobleem is, is een behandeling met reguliere cosmetica niet voldoende. Om uw huid weer gezond te maken, kunnen we de rosacea behandelen met de medische producten van ZO Medical. De medische stoffen in ZO Medical kunnen dieper in de huid dringen en pakken hier de rosacea aan. Hierdoor wordt de huid gezonder en verminderen uw klachten. Rosacea gaat vaak gepaard met gesprongen vaatjes in het gezicht, ook wel couperose genoemd. De vaatjes zijn medeverantwoordelijk voor de roodheid. Onze IPL-behandeling werkt effectief tegen couperose. Afhankelijk van de ernst en symptomen van de rosacea zal uw medisch specialist een behandelplan voor uw opstellen.

Voedingsadviezen bij rosacea

Diverse factoren kunnen de symptomen van rosacea verergeren:
– Zonlicht (overmatig)
– Bepaalde medicijnen
– Temperatuur en klimaat
– Stress en hormonen
– Bepaalde voedingsstoffen en alcoholgebruik

Alles wat de circulatie in hals en gelaat kan versterken door histamine kan ook een ‘rosacea-flush’ (roodheid en blozen) uitlokken. De volgende voedingsmiddelen kunnen dit veroorzaken:
– Gekruid eten
– Alcohol (vooral wijn)
– Kunstmatige zoetstoffen (light-producten)
– Conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers
Naast gezonde voeding adviseren wij supplementen voor een optimale huidbescherming om de huid van binnen uit te ondersteunen.

Specialist in behandeling van rosacea

DermaClinic is gespecialiseerd in het behandelen van huidproblemen, zoals rosacea. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online
Ik heb een vraag
Gratis consult aanvragen