• 20 behandellocaties in Nederland
  • Ruim 12,5 jaar ervaring
  • Jaarlijks meer dan 5.000 behandelingen
  • Natuurlijk resultaat

Spataderen

Oppervlakkige spataderen zijn blauwe en rode gesprongen aderen die over uw gehele benen kunnen voorkomen. Veel mensen ervaren deze beenvaten als ontsierend. Oppervlakkige spataderen ontstaan wanneer de druk op de vaatwanden te hoog wordt. Hierdoor kunnen de kleppen in de beenvaten beschadigd raken, waardoor ze minder goed hun werk gaan doen. De oorzaak van spataderen ligt in erfelijke aanleg, maar ook zwangerschap en staande beroepen vergroten de kans op spataderen.

Medische behandeling spataderen

Onze medische laserbehandeling is gericht op het verminderen van oppervlakkige spataderen. Deze gesprongen adertjes noemen we ook wel berkentakjes, vanwege de vertakkende structuur van de adertjes. De speciale golflengte van de ND-yag laser beschadigt de eiwitstructuren van de vaatwanden van het beenvat. Hierdoor gaat het lichaam aan de slag om de afvalstoffen en de vaatjes op te ruimen. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om een einde te maken aan oppervlakkige spataderen, afhankelijk van de hoeveelheid en de dikte van de aanwezige adertjes. Na de behandeling is de huid wat rood en warm. Heel soms ontstaat er een blauwe plek of zwelling; dit is onschuldig van aard en verdwijnt vanzelf.

Specialist in behandeling van spataderen

DermaClinic is gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen, zoals spataderen. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw spataderen? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Lees verder Lees minder
Maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Afspraak maken
Ik heb een vraag
Gratis consult aanvragen