• 20 behandellocaties in Nederland
  • Ruim 12,5 jaar ervaring
  • Jaarlijks meer dan 15.000 behandelingen
  • Natuurlijk resultaat

Vetbult

Vetbult, Lipoom

Een vetbult (lipoom) is een zwelling van vetweefselcellen. Een vetbult is vrijwel altijd goedaardig. Bijna elk mens heeft wel één of meer lipomen onder de huid. Een lipoom kan hinderlijk of pijnlijk zijn. Ook kunnen lipomen als cosmetisch storend worden ervaren. Lipomen zijn eenvoudig met een kleine chirurgische ingreep te verwijderen.

Wat is een vetbult en hoe ontstaat deze?

Lipomen zijn ronde of ovale vetbultjes onder de huid. Soms voelen lipomen pijnlijk aan. De grootte varieert: soms zijn ze slechts een millimeter in doorsnede, soms is er sprake van grotere kwabben. Lipomen hebben een weke consistentie. Ze kunnen overal voorkomen waar zich ook vetcellen bevinden. Veel voorkomende plaatsen in het lichaam zijn de onderarmen, de hals en de romp.

Behandeling: excisie vetbulten/lipomen

Als een lipoom hinderlijk is, kan deze eenvoudig worden weggesneden. Het chirurgisch wegsnijden (oftewel excisie) van de lipoom is een kleine, weinig ingrijpende vorm van huidchirurgie. Indien nodig wordt de huid plaatselijk verdoofd. Na excisie van de lipomen kunt u direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Soms bestaat er twijfel over de aard van het weefsel.  Bij een vermoeden van mogelijke kwaadaardigheid sturen we het weefsel op voor onderzoek.

Specialist in het verwijderen van vetbulten/lipomen

DermaClinic is gespecialiseerd in het verwijderen van huidafwijkingen, zoals vetbulten, met behulp van huidchirurgie. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden voor uw lipoom? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Boek online
Ik heb een vraag
Gratis consult aanvragen