“Wat zie je er moe uit…Ik zie het aan je ogen.” Ogen spreken, maar ogen tekenen ook. Soms meer dan ons lief is. Naarmate we ouder worden zien we vooral rondom de ogen de gevolgen van ons huidverouderingsproces. Wat zijn nou de 4 meest voorkomende verschijnselen? En belangrijker, wat helpt om weer een frisse blik te krijgen?

1. Kraaienpootjes en fronsrimpels
Kraaienpootjes en fronsrimpels laten zien dat je een expressief gezicht hebt en graag lacht of fronst. Maar het zijn inderdaad ook de eerste rimpels rondom je ogen die ouderdom zichtbaar maken. Een behandeling met botuline toxine in dit gebied zorgt ervoor dat jouw spieren niet zo hard hoeven te werken. De huid zal ontspannen en kan zichzelf weer herstellen, waardoor rimpeltjes verminderen. Het effect: een open blik en een uitgerust gezicht.

2. Kringen & Wallen onder de ogen
Wallen en kringen onder de ogen ontstaan vaak door huidveroudering, maar kunnen ook al op jongere leeftijd voorkomen door erfelijke aanleg. Door de zwaartekracht en het geleidelijk verdwijnen van de ondersteunende weefselstructuren, raakt het tere gebied onder de ogen zijn volume en stevigheid kwijt. Door het gebrek aan opvulling schijnt de huid door en kan er een donkere verkleuring onder je ogen ontstaan, beter bekend als kringen. Het geheel zorgt voor een vermoeide uitstraling en laat je ouder lijken dan je daadwerkelijk bent. Wallen & kringen kunnen goed behandeld worden met fillers. Door een biologisch afbreekbare hyaluronzuurfiller te injecteren, worden jouw contouren en het volumeverlies gecorrigeerd. De behandeling heeft direct effect: de kringen en wallen onder je ogen zijn gelijk minder zichtbaar. Het zorgt voor een frisse open blik en een jonger gezicht.

3. Laaghangende of zakkende wenkbrauwen
Door veroudering en verslapping van het voorhoofd kunnen ook jouw wenkbrauwen iets lager komen te staan. Dat zorgt in de praktijk voor een boze of sombere uitdrukking, waar je je niet prettig bij kunt voelen. Een manier om dit te verhelpen is een “wenkbrauwlift” met injectables. Met fillers en/of botuline toxine worden de wenkbrauwen gelift en worden de contouren bij het voorhoofd en de slapen zachter. De uitdrukking in jouw gezicht zal hierdoor vriendelijker en opener worden.

4. Hangende oogleden
Hangende oogleden zijn voor veel mensen niet alleen cosmetisch storend, maar kunnen ook hinderlijk zijn in het dagelijks functioneren. Ze kunnen zorgen voor hoofdpijn, irritatie van de ogen, tranende ogen en een verminderd zicht. Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollige huid en het eventueel teveel aan vetweefsel van het bovenooglid verwijderd. Een dergelijke ingreep verlost je van het drukkende gevoel dat hangende oogleden kunnen veroorzaken. Een bekwame cosmetisch arts voert jouw medische ooglidcorrectie zeer nauwkeurig uit. Het littekentje van onze ooglidcorrectie is heel klein en valt precies in de plooi van jouw bovenooglid, waardoor het later nauwelijks zichtbaar is. Een ooglidcorrectie geeft een duidelijk frissere uitstraling. Bij een medische indicatie kan een ooglidcorrectie ook worden vergoed door de verzekeraar. Het is belangrijk dat je van tevoren hier altijd goed naar informeert.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Rimpels