Wat is acne

Acne is een veel voorkomende huidaandoening die zich uit in ontstekingen rondom de huid van de talgklierfollikels. Acne kan ontstaan door verschillende factoren zoals hormonen, verhoogde talgafscheiding en verhoorning van de huid. Ook invloeden van buitenaf, zoals het gebruik van verkeerde make-up of cosmetica, hebben een negatieve invloed op acne. Door middel van een persoonlijk behandelplan en skincareroutine is acne te behandelen.

Soorten acne

Er zijn veel verschillende soorten acne. De meest voorkomende kenmerken zijn de zogenaamde comedonen of mee-eters. De open comedonen (‘blackheads’) zijn vaak donker of zwart van kleur. Bij gesloten comedonen (‘whiteheads’) is de follikelopening volledig afgesloten, waardoor het talg zich gaat ophopen en er witte bultjes zichtbaar worden. Wanneer een gesloten comedoon ontstoken raakt, ontstaat er een puistje. Vaak kleurt de huid rondom het puistje rood (erytheem). Bij zwaardere vormen van acne kunnen er pijnlijke infiltraten en bobbels ontstaan. Vaak zorgen deze voor acnelittekens.

Acne creme

Omdat er zoveel soorten acne zijn, stellen we altijd een persoonlijk behandelplan op. Onze medisch specialisten kijken naar de oorzaak, de soort en ernst van de acne. Op basis van deze informatie stellen wij een behandelplan op voor een gezonde huid zonder acne en onzuiverheden. In veel gevallen maken we voor de behandeling van acne gebruik van de producten van C-ME Skincare. Indien nodig adviseren we daarnaast ondersteunende behandelingen, zoals de Dermapen en medische peelings in een van onze DermClinic vestigingen.

BESTEL HIER DE PRODUCTEN VAN HET ACNE BEHANDELPLAN

Acne behandeling

De medisch werkzame stoffen in C-ME Skincare dringen diep door in de huid en verbeteren de huid in de diepere lagen. De actieve werkstoffen stimuleren de huid bij de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen. De huid maakt tijdens deze behandeling een aantoonbare transformatie door. De huid voelt tijdens dit proces steeds gladder en gaver en de acne verdwijnt. Na de transformatie is de huid weer stralend en vrij van onzuiverheden. De behandeling wordt voor een groot deel thuis uitgevoerd, onder begeleiding van een huidtherapeut.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Huidverbetering