Ergens een kliniek gevonden met een actie met goedkope Botox of hoge korting op een behandeling? Verleidelijk, maar een aanbieding die te mooi is om waar te zijn is dat helaas vaak ook. Er is veel kwaliteitsverschil tussen klinieken. De kans bestaat dat de goedkope kliniek werkt met verdunde Botox. Laat u daarom altijd goed voorlichten over Botox, voordat u kiest voor een kliniek.

Verkeerde Botox-injectie kan schade aanrichten

Waarom kan de ene kliniek Botox zo goedkoop aanbieden en is de andere kliniek veel duurder? Uiteraard heeft dat voor een groot deel te maken met de opleiding en bekwaamheid van de artsen. Een Botox-behandeling door een cosmetisch arts, die hier volledig in is gespecialiseerd kost meer dan een Botox-behandeling door een arts of tandarts die het ‘erbij’ doet. Een betrouwbare cosmetische kliniek met gespecialiseerde artsen voldoet aan de hoge eisen die gesteld worden door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Wat veel mensen niet weten, is dat een verkeerde Botox-injectie nare consequenties kan hebben. Pas daarom op met prijsvechters; een Botox-injectie die verkeerd wordt gezet kan geen enkel resultaat hebben – of erger – kan permanente schade aanrichten!

Verdunde Botox of een ander merk

Wat de meeste mensen ook niet weten is dat veel gestunt met acties, aanbiedingen en kortingen voortkomt uit het gebruikte product: verdunde Botox of ‘botox’ van een goedkoper merk dan gerenommeerde merken als Bocouture en Botox.

– Goedkope klinieken gebruiken vaak verdunde Botox, omdat het anders niet voor zo’n lage prijs aangeboden kan worden. Per dosis bevat de injectie daarom minder werkzame bestanddelen. Hierdoor kan het resultaat van de Botox-behandeling tegenvallen en zal het resultaat ook minder duurzaam zijn. Al snel is een nieuwe Botox-behandeling nodig en bent u alsnog duurder uit.

– Botox is een merknaam, maar de naam wordt vaak gebruikt voor de hele productgroep van botulinetoxine. De naam ‘Botox’ wordt dan gebruikt, terwijl in feite een goedkoper product gebruikt wordt. Op die manier kunnen klinieken ten onrechte stunten met acties en aanbiedingen voor goedkope ‘botox’.

Botox of een andere behandeling?

Botox is ook niet altijd de oplossing. Soms heeft een cliënt een vraag, doel of schoonheidsideaal dat vraagt om een heel ander product of geheel andere behandeling dan botox. Het is dan belangrijk om te kunnen rekenen op het deskundige advies van een cosmetisch arts, die naar u luistert en die kijkt naar het totale plaatje. Het gaat immers om het resultaat. De artsen bij DermaClinic bespreken daarom altijd eerst uw wensen, en kijken samen met u naar uw gezicht. Pas daarna wordt gekozen voor Botox of een andere behandeling. Uiteraard werkt DermaClinic alleen met onverdund botuline-toxine. Wij werken heel bewust met het merk Bocouture en u kunt bij ons verzekerd zijn van behandelingen die resultaat opleveren.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Goedkoop duurkoop?