Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van rode bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht. Couperose gaat niet vanzelf over en wordt door veel mensen als ontsierend ervaren. Erfelijke aanleg is de belangrijkste oorzaak van couperose, want de elasticiteit van de vaatwanden is genetisch bepaald.

Kenmerken van couperose

Couperose uit zich veelal op de wangen en rondom de neus. Soms zitten de bloedvaatjes ook op andere delen van het gezicht of op het lichaam. Mensen met een lichte huidskleur hebben een grotere kans op het ontwikkelen van couperose. Meestal ontstaat couperose op middelbare leeftijd, maar ook jongere mannen of vrouwen kunnen last hebben van bloedvaatjes in hun gezicht. Met de jaren wordt couperose langzaam erger, omdat de elasticiteit van de vaatwanden verder afneemt. Ook externe factoren, zoals overmatige blootstelling aan UV-straling en roken, kunnen zorgen voor een toename van couperose.

Medische behandeling van couperose

Onze medische behandelingen met laser verminderen de couperose en helpen u af van de roodheid. De behandeling duurt 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid couperose. U heeft gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig, steeds met tussenpozen van 4 weken. Tijdens de behandeling worden de vaatwanden gecontroleerd beschadigd, waardoor deze worden afgebroken. Uw lichaam ruimt de afvalstoffen van deze gesprongen vaatjes vervolgens zelf op. Voor deze behandeling heeft u geen verdoving nodig; u voelt slechts wat warme prikjes op de huid. Na de behandeling is de huid rood en voelt de huid branderig aan. Een enkele keer ontstaat er een lichte zwelling. Deze klachten verdwijnen na een paar dagen vanzelf.

Rosacea

Soms is couperose een symptoom van de huidaandoening rosacea, gekenmerkt door roodheid, ontstekingen en bultjes. Uw medisch specialist komt in dat geval met een persoonlijk behandelplan om ook uw huidconditie te verbeteren en de rosacea te verminderen.

Specialist in behandeling van couperose

DermaClinic is gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen, zoals couperose. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor zichtbare adertjes? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Bloedvaten