Een fronsrimpel (glabella) is een rimpel tussen uw ogen op uw voorhoofd. Deze fronsrimpel kan zorgen voor een boze blik en kan u ouder laten lijken dan u eigenlijk bent. Met behulp van injectables kunnen we uw fronsrimpel effectief verzachten en verminderen.

Oorzaak fronsrimpels

Een fronsrimpel ontstaat door een te hoge spieractiviteit waarbij u uw fronsspieren onbewust aanspant. Uw huid wordt hierdoor in elkaar gedrukt waardoor een beschadiging ontstaat. Soms blijft de fronsrimpel zichtbaar wanneer het gezicht ‘in rust’ is. Een fronsrimpel wordt meer zichtbaar als er minder collageen in de huid aanwezig is.

Botox bij fronsrimpels

Rimpels die worden veroorzaakt door een te hoge spieractiviteit, zoals fronsrimpels, zijn goed te verzachten met Botox. De werkzame stof, botuline toxine type A, zorgt ervoor dat de spier tijdelijk minder hard hoeft te werken. Door plaatselijk een klein beetje Botox te injecteren, ontspannen deze rimpels en zijn ze minder zichtbaar. Het effect van een Botox-behandeling wordt na 10 tot 14 dagen zichtbaar en houdt gedurende 3 tot 5 maanden aan. Na enkele vervolgbehandelingen houdt het effect van Botox soms langer aan. Behalve een kortdurende roodheid door de injectie, brengt een Botox-behandeling weinig ongemak met zich mee. U kunt direct uw activiteiten hervatten.

Fillers bij fronsrimpels

Een diepe fronsrimpel gaat soms niet helemaal weg met Botox. In dat geval kunnen we ervoor kiezen om de fronsrimpel te verminderen met fillers. Door het injecteren van de filler, komt uw huid plaatselijk meer op spanning te staan. Dit vermindert en verzacht de fronsrimpel. Na een behandeling met fillers ziet u direct resultaat. Afhankelijk van de soort filler die we gebruiken, houdt het effect 9 tot 12 maanden aan; bij een enkele filler zelfs nog iets langer.

Specialist in behandeling van fronsrimpels

DermaClinic is gespecialiseerd in het verminderen van rimpels, zoals fronsrimpels. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw fronsrimpels? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Rimpels