Rode, gesprongen adertjes, ook wel spider naevi of spinnetjes genoemd, zijn ongevaarlijk maar worden door veel mensen als ontsierend ervaren. De gesprongen adertjes in je gezicht kunnen je onzeker maken. Deze adertjes ontstaan door een plaatselijke verwijding van een klein haarvaatje, waardoor een rode kern met uitlopers zichtbaar wordt. Deze rode spinnetjes zijn eenvoudig en snel te behandelen door slechts enkele behandelingen met laser of IPL. Soms is er sprake van een netwerk aan rode bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht. Dit wordt ook wel couperose genoemd.

Medische behandeling van rode spinnetjes

Onze medische behandeling met laser of IPL helpt je eenvoudig af van spinnetjes in het gezicht. Tijdens de behandeling wordt de vaatwand van het spinnetje gecontroleerd beschadigd, waardoor het lichaam zelf aan de slag gaat om het spinnetje op te ruimen. Een behandeling met laser of IPL is nagenoeg pijnloos; je hebt voor deze behandeling dan ook geen verdoving nodig. Je voelt slechts wat warme prikjes op de plek van behandeling. Vaak heb je slechts 1 of 2 behandelingen nodig om een einde te maken aan de rode spinnetjes in je gezicht.

Specialist in behandeling van gesprongen adertjes

DermaClinic is gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen, zoals gesprongen adertjes. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Bloedvaten