Een gummy smile (tandvleeslach) ontstaat wanneer er bij het lachen veel tandvlees zichtbaar is tussen uw bovenlip en tanden. Dit kunt u als cosmetisch storend of vervelend ervaren. Enkele mensen hebben hierdoor moeite met (glim)lachen.

Oorzaken gummy smile

Een gummy smile of tandvleeslach kan ontstaan door verschillende oorzaken. Het kan zijn dat er sprake is van een verschil in verhouding tussen bovenkaak en tanden, een te korte bovenlip of korte boventanden. Soms ontstaat een gummy smile door een te sterke activiteit van de hefspieren van de bovenlip. In dat geval kunnen we de gummy smile verminderen met behulp van Botox.

Behandeling gummy smile met Botox

Wordt uw gummy smile veroorzaakt door een te sterke activiteit van de heffers van uw bovenlipspieren? Of wilt u geen ingrijpende behandeling? Dan is een behandeling met Botox een veilige en effectieve oplossing. Met enkele injecties met Botox laten we de hefspieren van uw bovenlip tijdelijk ontspannen. Hierdoor krijgt u een meer natuurlijke lach waarbij de bovenlip tijdens het lachen niet hoger komt dan uw boventanden. Behalve een kortdurende roodheid door de injectie, brengt een Botox-behandeling weinig ongemak met zich mee. U kunt direct uw activiteiten hervatten.

Specialist in behandeling van een gummy smile

DermaClinic is gespecialiseerd in het verminderen van een gummy smile (tandvleeslach). Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw gummy smile? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media: