Kies je voor scheren als je bijvoorbeeld je oksels of benen onthaart? Je hebt misschien het idee dat de haartjes na het scheren dikker en harder terugkomen. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Haren groeien niet dikker terug

Het antwoord is eenvoudig: nee. Haar groeit met een bepaalde dikte uit het haarzakje en wordt niet dikker wanneer je het scheert. Je haargroei is genetisch en hormonaal bepaald. Wanneer je ouder wordt, kan er onder invloed van hormonen wel meer lichaamsbeharing ontstaan. Vaak neemt de dikte van de haren dan ook toe.

Stugge stoppels

De eerste stoppeltjes na het scheren voelen altijd stug. Dat komt omdat je de haar bij het scheren vlak afscheert. Van nature groeien nieuwe haren in een punt vanuit het haarzakje. Hierdoor lijkt het alsof haren dubbel zo hard terugkomen. Dat is gelukkig niet waar. Scheren is nooit van invloed op je haarfollikels, want die bevinden zich aan de binnenkant van je huid. De haar die je afscheert is levenloos.

Irritatie na het scheren

Heb je na het scheren last van roodheid, bultjes of irritatie? Bij het scheren wordt de haar iets uit de huid getrokken en schuin afgeschoren. Het uiteinde van de haar krijgt dan een scherpe punt. Dit scherpe puntje kan bij het terugveren van het haartje in de wand van het haarzakje gaan prikken, de uitgang van het haarzakje blokkeren en uiteindelijk onder de hoornlaag van de huid doorgroeien, waardoor weefselreactie ontstaat.

Schoon en scherp mesje

Wanneer het haarzakje ingroeit in de huid, kan dit leiden tot een ontstekingsreactie. Het haartje veroorzaakt een blokkade, waardoor het talg dat jouw talgkliertjes afgeven opgehoopt raakt. Het is daarom verstandig altijd een schoon en scherp meisje te gebruiken bij het scheren.

Duurzaam ontharen

Heb je geen zin meer in het werk en de tijd die het scheren van ongewenste haartjes kost? Dan is permanent ontharen met laser een goede oplossing voor je. Deze haarfollikels komen ook niet meer terug. Je huid voelt altijd zacht en glad aan. Bovendien ben je met duurzaam ontharen verlost van huidirritatie door het scheren.

Geplaatst in: De huid

Deel dit artikel op sociale netwerken

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ 

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: De huid