Littekens worden niet alleen vaak als ontsierend ervaren, maar herinneren soms ook aan een onaangename periode. Bijvoorbeeld in het geval van ernstige acne of een ongeluk. Gelukkig kunnen we veel doen om uw littekens veilig te verminderen, met laser en in combinatie met medische peelings en fillers. We verbeteren de structuur van uw huid en verminderen kleurverschillen. Littekenbehandeling kan onder uw aanvullende zorgverzekering vallen en worden vergoed, afhankelijk van de indicatie en behandeling. Vraag uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Littekenbehandeling met Erbium: YAG laser

Met de Erbium:YAG laser kunnen we de opperhuid op een zeer gecontroleerde manier behandelen en littekens aanzienlijk verminderen. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het water in de huid, waardoor de opperhuid verdampt en zich vernieuwd. Uw littekenweefsel wordt vervangen door nieuwe, gezonde huid. Bovendien stimuleert de warmte de aanmaak van collageenvezels en wordt de huid elastischer en steviger. Tijdens de behandeling met de Erbium:YAG laser voelt u een intense warmte. Ook kan uw huid wat branderig aanvoelen. Desondanks is de behandeling goed vol te houden zonder verdoving. U kunt 3 tot 7 dagen last hebben van roodheid en kleine korstjes. Gemiddeld zijn 3 tot 5 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Littekenversoepeling met ClearLift laser

Met de ClearLift laser sturen we op gecontroleerde wijze warmtekolommen naar de dieper gelegen huidlagen waarbij de opperhuid volledig in tact blijft. De warmtekolommen stimuleren de celvernieuwing. Het resultaat in een gladdere en meer soepele huid. Veel mensen ervaren de behandeling met de ClearLift laser als een warme, comfortabele prikkeling. Uw huid vertoont slechts minimale roodheid en u kunt uw dagelijkse bezigheden meteen hervatten. Gemiddeld zijn 4 tot 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Combinatie met medische peelings en Fillers

Littekens gaan vaak gepaard met roodheid, vlekjes, pigmentverschuivingen of oneffenheden. Daarom kiezen we vaak voor een combinatie met medische peelings en/of fillers. Met de 3-steps stimulation peel of de Controlled Depth Peeling krijgt uw huid een extra stimulans om te vernieuwen en hiermee de littekens te herstellen. Eventuele deukjes en andere oneffenheden kunnen we succesvol en veilig verminderen met behulp van Fillers.

Specialist in behandeling van littekens

DermaClinic is gespecialiseerd in het verminderen van littekens. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold en alle behandelingen worden uitgevoerd door een arts of onder verantwoordelijkheid van een arts. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden voor uw littekens? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media: