De verticale lijnen die vanuit de mondhoek naar de zijkant van de kin lopen noemen we marionetlijnen. Diepe marionetlijnen kunnen leiden tot een trieste, bezorgde of boze gezichtsuitdrukking. Marionetlijnen kunnen we effectief verzachten met behulp van Botox en Fillers.

Verticale lijnen bij de mond door volumeverlies

Marionetlijnen ontstaan door volumeverlies, waardoor de mondhoeken naar beneden zakken en er verticale lijnen zichtbaar worden: de marionetlijnen. Naarmate u ouder wordt gaat het gebied rondom de mondhoeken wat afhangen door de zwaartekracht. Het vet neemt af in de wangen waardoor de huid iets gaat zakken. Vaak gaat dit gepaard met het ontstaan van rimpels en lijnen, waardoor een wat boze uitdrukking ontstaat.

Botox ontspant de mondhoekspier

In sommige gevallen worden marionetlijnen veroorzaakt door het onwillekeurig overmatig aanspannen van de mondhoekspier. Met Botox kunnen we deze spier ontspannen, waardoor dit probleem grotendeels wordt verholpen. Ook kunnen lijntjes ontstaan door een spiertje in de kin dat naarmate we ouder worden korter wordt. Het spiertje trekt dan van binnenuit aan de huid van de kin waardoor er onder andere putjes en lijntjes ontstaan. Een behandeling met Botox zal de spierspanning verminderen, waardoor de huid rustiger en egaler wordt. De kin ziet er weer ontspannen en gladder uit.

Fillers effectief bij diepe marionetlijnen

Bij diepere marionetlijnen is een (aanvullende) behandeling met een filler effectiever. Door een filler te injecteren, kunnen we de stevigheid van uw mondhoeken en het omringende gebied herstellen. Soms is het nodig om verder te kijken dan de mondhoeken en marionetlijnen. Bij volumeverlies in de wangen kan het wenselijk zijn om de gezichtscontouren te herstellen met behulp van een liquid facelift.

Specialist in behandeling van marionetlijnen

DermaClinic is gespecialiseerd in het verminderen van rimpels, zoals marionetlijnen. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw marionetlijnen? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media: