Dr. Zein Obagi is de meest bekende en gewaardeerde huidgezondheidsexpert ter wereld dankzij zijn resultaten bij huidproblemen. Ruim twintig jaar geleden begon dr. Zein Obagi als pionier op het gebied van de gezondheid van de huid. Hij ontwikkelde diverse producten en peelings die de ouder wordende huid konden transformeren.

Obagi Medical en dr. Zein Obagi

Ook bij DermaClinic werkten we jarenlang met de producten van Obagi Medical. Dr. Zein Obagi kreeg bij Obagi Medical echter steeds minder ruimte voor het ontwikkelen van producten op basis van nieuwe inzichten en innovatieve ideeën. Daarom begon hij in 2008 met een nieuw label voor zijn innovatieve concepten, onder de naam ZO Skin Health. Later lanceerde hij ook ZO Medical voor de medische aanpak van huidproblemen waaronder acne, rosacea, hyperpigmentatie, melasma en huidverslapping. Dr. Zein Obagi is hoofd dermatologie in het Obagi Skin Health Institute in Beverly Hills in Californië. Voor hem telt alleen het resultaat. Bij DermaClinic werken we nu alleen met ZO Medical en ZO Skin Health en niet meer met de producten van Obagi Medical.

De voordelen van ZO Skin Health en ZO Medical

Dat dr. Zein Obagi ruimte wilde voor innovatie is zeker te merken aan alle verbeteringen die de nieuwe systemen ZO Skin Health en ZO Medical kenmerken:

• Het mengen van Obagi-producten met tretinoine en/of hydrochinon is nog zelden noodzakelijk door verbeterde formules met retinol (vitamine A) en vervangers van hydrochinon om de melanine productie (en dus pigmentvorming) te remmen.

• Nieuwe technieken om de huidbarrière te versterken.

• Nieuwe technieken om ontstekingsprocessen in de huid zoals acne en rosacea te genezen en te voorkomen.

• Nieuwe technieken om de celfunctie van de huid te verbeteren en te stabiliseren.

• Verbeterde zonbescherming (UV-bescherming) met natuurlijke melanine en antioxidanten voor langere en betere bescherming; daarnaast een zonbeschermingsproduct dat tegelijkertijd ook geschikt is als primer voor mensen die make-up willen gebruiken.

• Verbeterde doseringstechnieken met pompdoseringen, waardoor schudden en flacons leeg duwen tot de verleden tijd behoort.

Alle producten van ZO Medical en ZO Skin Health zijn verkrijgbaar bij DermaClinic.

Deel dit op social media: