Heeft u last van overbeharing of ongewenst lichaamshaar? Scheren en epileren is slechts een tijdelijke oplossing: de eerste stoppeltjes zijn terug voor u het weet. Onze behandelingen tegen ongewenste haargroei zijn wel effectief; de haartjes blijven langdurig weg. Voor elke huid en iedere vorm van ongewenst lichaamshaar bieden we een passende, veilige en effectieve oplossing.

Ongewenste haargroei verminderen

Ons behandelaanbod voorziet vrijwel iedereen met ongewenste haargroei van een goede oplossing. We kiezen altijd voor een behandeling op maat, omdat iedere huid en beharing anders is. Voor het verwijderen van haren met minder pigment (blond of grijs) is elektrisch ontharen de beste keuze. Onze laserbehandeling tegen ongewenste haargroei, SHR, onthaart snel en effectief voor ieder huidtype. Omdat de behandeling niet op basis van pigment werkt, is deze behandeling ook geschikt voor mensen met een getinte of donkere huid. Een laatste optie is threading, oftewel ontharen met een touwtje. Threading is een voor alle huidtypen geschikte, eeuwenoude techniek. Deze techniek wordt veel gebruikt voor gezichtsbeharing, zoals wenkbrauwen, bovenlip en kin.

Hoe groeit lichaamshaar?

Vanaf de geboorte heeft iedereen een vast aantal haarzakjes die onderhuids aanwezig zijn. In ieder haarzakje oftewel haarfollikel zit het begin van een haar, de haarwortel. De haar groeit en komt op een gegeven moment boven de huid uit. Er zijn drie verschillende fasen waarin een haar groeit.

• Anagene fase: de actieve groeifase. Tijdens deze fase zijn de cellen van de haarpapil verbonden met de basis van de haarwortel en zorgen zo voor haargroei.

• Catagene fase: de overgangsfase waarin de haarwortel wordt losgemaakt en de schacht zich naar de oppervlakte beweegt. In deze fase krimpt de haarfollikel. De papilcellen trekken zich terug in de haarfollikel en blijven hier enige tijd in rust. In deze haargroeifase komt het laserlicht niet meer goed bij de voedingsbodem, waardoor niet iedere haar in deze fase permanent wegblijft.

• Telogene fase: tijdens deze rustfase groeit de haar niet. Aan het einde van deze fase verbindt de haarpapil zich weer met de follikel, zodat er zich een nieuwe haar kan vormen. De oude haar wordt naar boven geduwd en valt uit. Zo begint de cyclus weer van vooraf aan. De duur van de fase hangt af van de plaats op het lichaam.

Specialist in behandeling van ongewenst lichaamshaar

DermaClinic is gespecialiseerd in het verminderen van huidproblemen, zoals ongewenste beharing. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Ontharen