Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken en zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. De meeste pigmentvlekken ontstaan met het ouder worden, omdat de huid dan aan veel zonuren is blootgesteld. Pigmentvlekken komen voor in het gezicht, maar ook op de handen, in de hals en in het decolleté. Soms ontstaat er onder invloed van hormonen na de zwangerschap een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. Veel pigmentvlekken zijn onschuldig, alhoewel sommigen een voorbode kunnen zijn van huidkanker. Veel mensen ervaren de bruine vlekjes als ontsierend, waardoor mensen onzeker kunnen worden.

Egale huid zonder storende vlekken

In veel gevallen gebruiken we voor het verminderen van pigmentvlekken de medische producten van dr. Zein Obagi. ZO Medical dringt door in de diepere huidlagen, stimuleert de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen en corrigeert de pigmentcel. Hierdoor verspreidt het pigment zich over de huid en verdwijnt de vlek.

Medische peelings bij hardnekkige pigmentvlekken

Bij hardnekkig, dieper gelegen pigment is een medische peeling vaak effectief ter ondersteuning van de behandeling met ZO Medical. Hierdoor zie je bovendien vaak sneller resultaat. In overleg met jouw medisch specialist kun je kiezen voor de 3-Step Stimulation Peel of Controlled Depth Peel (voorheen genoemd Obagi Blue Peel).

IPL: lichtflitsen tegen pigmentvlekken

Een andere aanpak van pigmentvlekken is de medische behandeling met IPL. De lichtflitsen uit dit apparaat absorberen de ophoping van pigmentkorrels die de pigmentvlek veroorzaken. Zo verpulvert het melanine, het pigment, dat in de pigmentcel aanwezig is. Na 1 tot 3 behandelingen zijn de vlekken verdwenen.

Specialist in behandeling van pigmentvlekken

DermaClinic is gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen, zoals pigmentvlekken. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media: