Er zijn zo veel specialisten en cosmetische klinieken die behandelingen met bijvoorbeeld Botox aanbieden, dat het moeilijk is om de juiste behandelaar te kiezen. Zeker als ze u proberen te overtuigen met mooie aanbiedingen en acties. Maar uiteindelijk gaat het om uw uiterlijk en uw gezondheid: daar wilt u toch geen risico’s mee lopen? Kies daarom altijd voor een kliniek die voldoet aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG).

Eisen en richtlijnen IGZ beschermen u tegen risico’s

De Inspectie voor de Gezondheidszorg houdt onafhankelijke toezicht op ongeveer 40.000 Nederlandse instellingen en bedrijven. Met behulp van onpartijdige, deskundige inspecties handhaaft IGZ de kwaliteit van zorg, preventie en medische producten. Ook cosmetische klinieken en producten als fillers en Botox vallen onder het toezicht van IGZ. Goed bevonden klinieken, zoals DermaClinic, voldoen aan alle eisen en protocollen, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne en de preventie van infecties. IGZ kijkt ook kritisch naar behandelmethodes. Zo deelt IGZ ons standpunt dat permanente fillers niet geschikt zijn voor cosmetische behandelingen.

Keurmerk NVCG staat voor kwaliteit

Kijk altijd of de behandelend arts lid is van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). De NVCG zet zich in voor de kwaliteit van cosmetische behandelingen en goede, objectieve voorlichting van cliënten. Een cosmetisch arts die lid is van de NVCG wordt elke 5 jaar gevisiteerd en gecontroleerd. Daarbij zijn deze artsen verplicht om zich regelmatig bij te scholen in hun vakgebied. Het NVCG-keurmerk staat dus garant voor specialisten en kwaliteit. Dr. Catharina Meijer, cosmetisch arts en oprichtster van DermaClinic, is voorzitter van de NVCG en heeft nationaal naamsbekendheid als voorvechter van kwaliteitsverbetering in de cosmetische sector.

Voorkom het risico op permanente schade

Hoeveel risico loopt u als u toch kiest voor een goedkope aanbieder of kliniek? Dat hangt af van het gebruikte product en de werkwijze van de kliniek en behandelaar. Is het product voldoende getest en wetenschappelijk bewezen veilig en effectief? Kijkt de arts naar het geheel of zet hij of zij een paar snelle prikken? Kennisgebrek en goedkope producten kunnen leiden tot ongewenste veranderingen in uw gezicht. Uw uitstraling past dan niet meer bij uzelf en uw persoonlijkheid. In het ergste geval kunnen verkeerde behandelingen zelfs leiden tot ontstekingen en permanente schade!

Uw uiterlijk in goede handen bij een betrouwbare kliniek

Neem geen onnodig risico en kies altijd voor een erkende, gespecialiseerde kliniek, die hoge kwaliteitseisen hanteert, de beste producten gebruikt en met ervaren en gekwalificeerde artsen en medisch personeel werkt. Dan weet u zeker dat uw huid, uw uiterlijk en uw gezondheid, in goede handen zijn.

Wilt u meer weten over onze Botox of injectables behandelingen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Goedkoop duurkoop?