Wat is Rosacea

Rosacea is een chronische huidziekte die zich vaak uit op volwassen leeftijd. Veel voorkomende kenmerken van rosacea zijn blozen, roodheid, bultjes (papels), puistjes (pustels) en gesprongen bloedvaatjes (couperose). Deze kenmerken uiten zich vaak op de neus, wangen, kin en soms op het voorhoofd. De oorzaak van rosacea is niet bekend; mogelijk is het genetisch bepaald.

Rosacea behandeling

Rosacea wordt vaak als ontsierend ervaren. Omdat rosacea een medische huidziekte is, is een goede behandeling essentieel. Om de huid weer gezond te maken, kunnen we de rosacea behandelen met de bewezen producten van C-ME. De medische stoffen kunnen dieper in de huid dringen dan een gemiddelde rosacea crème en pakken hierdoor de rosacea echt aan. Hierdoor wordt de huid gezonder en verminderen je klachten. De producten worden in een voorgeschreven volgorde gebruikt. In een persoonlijk (online) consult legt de huidtherapeut uit wat voor jou de beste routine is. Rosacea gaat vaak gepaard met gesprongen vaatjes in het gezicht, ook wel couperose genoemd. De vaatjes zijn medeverantwoordelijk voor de roodheid. Afhankelijk van de ernst en symptomen van de rosacea zal jouw medisch specialist een behandelplan voor je opstellen, waarbij ook IPL-behandeling toegepast kan worden.

Natuurlijke behandeling rosacea

Natuurlijk kun je ook zelf iets doen Zoals het vermijden van:

–       Zonlicht (overmatig)

–       Veel stress

–       Te veel Alcohol

Alles wat de circulatie in hals en gelaat kan versterken door histamine kan ook een ‘rosacea-flush’ (roodheid en blozen) uitlokken. Naast gezonde voeding adviseren wij supplementen voor een optimale huidbescherming om de huid van binnen uit te ondersteunen.

Wil je advies? Dat kan! Tijdens een gratis consult met een van onze huidtherapeuten.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Bloedvaten